Αρχική Γραφείο Τύπου Ανακοινώσεις Συντήρηση και Αποκατάσταση Επαρχιακού Οδικού Δικτύου από Άγιο Θωμά ως Ατσιπάδες
Συντήρηση και Αποκατάσταση Επαρχιακού Οδικού Δικτύου από Άγιο Θωμά ως Ατσιπάδες PDF Εκτύπωση

 

Η εξαιρετική συνεργασία του Δήμου Γόρτυνας και της Περιφέρειας Κρήτης αποδίδει καρπούς, καθώς ακόμα ένα σημαντικό έργο οδοποιίας, που αφορά στην συντήρηση και αποκατάσταση του επαρχιακού οδικού δικτύου από Άγιο Θωμά ως Ατσιπάδες, μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης. Ειδικότερα, η Περιφέρεια Κρήτης διασφάλισε χρηματοδότηση ύψους 2.386.717,02 ευρώ και προκήρυξε διαγωνισμό για την επισκευή και αποκατάσταση των υφιστάμενων ζημιών στην επαρχιακή οδό 25 «Άγιος Θωμάς – Λαράνι – Λούρες», όπου έχουν σημειωθεί κατολισθήσεις και έντονες παραμορφώσεις του οδοστρώματος.

Οι προβλεπόμενες εργασίες αφορούν στην απομάκρυνση μέρους των κατολισθημένων υλικών, στην κατασκευή έργων αποστράγγισης του νερού και τεχνικών έργων αντιστήριξης, στην ασφαλτόστρωση, σήμανση και διαγράμμιση της οδού. Η προθεσμία υποβολής προσφορών για την επιλογή του αναδόχου λήγει στις 27/5/2022.

«Η συγκεκριμένη επαρχιακή οδός εξυπηρετεί έναν μεγάλο αριθμό δημοτών και επισκεπτών του Δήμου Γόρτυνας και αποτελεί έναν από τους πλέουν κεντρικούς δρόμους μέσω του οποίου ο Δήμος μας συνδέεται με το Ηράκλειο. Ευχαριστούμε θερμά την Περιφέρεια Κρήτης και προσωπικά τον Περιφερειάρχη, Σταύρο Αρναουτάκη, που ανταποκρίθηκε στο αίτημά μας για την χρηματοδότηση και, εν συνεχεία, υλοποίηση αυτού του τόσο σημαντικού έργου» δήλωσε ο Δήμαρχος, Λευτέρης Κοκολάκης.

 
Δήμος Γόρτυνας
 
 
 
 
dgortynas-covid-19.jpg

Έργα ΕΣΠΑ

sima-espa.png
Χάρτης Περιοχής
Διαβούλευση για την εκπόνηση Σχεδίου Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων
Εξατομικευμένη Ψυχοκοινωνική Παρέμβαση και Συμβουλευτική για Μαθησιακές Δυσκολίες
Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών
Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων
Κέντρο Κοινότητας Δήμου Γόρτυνας
ΚΕΠ
ΚΕΔΚΕ
Χρηματοδότηση
INTERMEDIA