Αρχική Γραφείο Τύπου Ανακοινώσεις Συμμετοχή Δήμου Γόρτυνας στην Eσπερίδα «Η Επόμενη Ημέρα του Τουρισμού στην Κρήτη»
Συμμετοχή Δήμου Γόρτυνας στην Eσπερίδα «Η Επόμενη Ημέρα του Τουρισμού στην Κρήτη» PDF Εκτύπωση

 

Στην εσπερίδα με θέμα «Η Επόμενη Ημέρα του Τουρισμού στην Κρήτη», που διοργάνωσαν το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου, η Ένωση Ξενοδόχων Ηρακλείου και το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Νομού Ηρακλείου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού (27 Σεπτεμβρίου), συμμετείχε ο Δήμος Γόρτυνας. Στο επίκεντρο της εκδήλωσης βρέθηκαν οι προοπτικές και τα προβλήματα που υπάρχουν ή εκτιμάται ότι θα προκύψουν στο άμεσο μέλλον στον τομέα του τουρισμού, που αποτελεί έναν από τους κυριότερους πυλώνες της οικονομίας και ανάπτυξης της Κρήτης και όλης της χώρας.

Τον Δήμο Γόρτυνας εκπροσώπησε η δημοτική σύμβουλος Σοφία Χατζάκη – Σφακιανάκη, που τόνισε μεταξύ άλλων:

«Στον Δήμο μας, η οικονομία του οποίου βασίζεται κυρίως στον αγροτικό και κτηνοτροφικό τομέα, είναι σημαντικό ότι τα τελευταία χρόνια γίνονται βήματα προς την κατεύθυνση της ανάπτυξης και ενίσχυσης του τουρισμού γενικότερα και ιδιαίτερα του αγροτουρισμού.

Επίσης, είναι ιδιαίτερα σημαντικό το αρχαιολογικό, θρησκευτικό, πολιτιστικό και φυσιολατρικό αποτύπωμα του Δήμου μας και πόσο αυτό το αποτύπωμα μπορεί να συνεισφέρει στον προσδοκώμενο τουρισμό. Ενδεικτικά, αναφέρω τον Αρχαιολογικό Χώρο της Γόρτυνας, το Αρχαιολογικό Μουσείο Μεσαράς, την Μονή Κουδουμά, τα Αστερούσια Όρη που έχουν ενταχθεί στο Παγκόσμιο Δίκτυο Αποθεμάτων Βιόσφαιρας της UNESCO και τόσα άλλα.

Είμαστε, λοιπόν, εδώ, ώστε να ακούσουμε με μεγάλο ενδιαφέρον τους ανθρώπους του τουρισμού και να λάβουμε υπόψη τις παρατηρήσεις και τις συμβουλές τους, ώστε και εμείς ως Δήμος να κινηθούμε πιο γρήγορα και πιο αποτελεσματικά. Να καταρτίσουμε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο στην κατεύθυνση της επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου, να στηρίξουμε εμπράκτως τους επιχειρηματίες που θέλουν να επενδύσουν στον τουρισμό, τους εργαζομένους που αναλαμβάνουν το μεγαλύτερο και σημαντικότεροφορτίο σε αυτήν την προσπάθεια και να έχουμε και εμείς, ως τόπος, έναν ουσιαστικό ρόλο στην επόμενη ημέρα του τουρισμού στο νησί μας».

 

Σχετικά Αρχεία

Βίντεο



xatzaki.jpg

 
Δήμος Γόρτυνας
 
 
 
 
dgortynas-covid-19.jpg

Έργα ΕΣΠΑ

sima-espa.png
Χάρτης Περιοχής
Διαβούλευση για την εκπόνηση Σχεδίου Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων
Εξατομικευμένη Ψυχοκοινωνική Παρέμβαση και Συμβουλευτική για Μαθησιακές Δυσκολίες
Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών
Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων
Κέντρο Κοινότητας Δήμου Γόρτυνας
ΚΕΠ
ΚΕΔΚΕ
Χρηματοδότηση
INTERMEDIA