Αρχική Γραφείο Τύπου Ανακοινώσεις Επιπλέον Χρηματοδοτήσεις για την Στατική Ενίσχυση του Γυμνασίου – Λυκείου Αγίας Βαρβάρας και για τις Ανάγκες Προσβασιμότητας και Συντήρησης Υδατοδεξαμενής της Ιεράς Μονής Κουδουμά
Επιπλέον Χρηματοδοτήσεις για την Στατική Ενίσχυση του Γυμνασίου – Λυκείου Αγίας Βαρβάρας και για τις Ανάγκες Προσβασιμότητας και Συντήρησης Υδατοδεξαμενής της Ιεράς Μονής Κουδουμά PDF Εκτύπωση

Την ενίσχυση, με επιπλέον κονδύλια, της υφιστάμενης χρηματοδότησης για την αποκατάσταση του Γυμνασίου - Λυκείου Αγίας Βαρβάρας, καθώς και τον διπλασιασμό της χρηματοδότησης για την βελτίωση της προσβασιμότητας και την συντήρηση της υδατοδεξαμενής της Ιεράς Μονής Κουδουμά, εξασφάλισε η δημοτική αρχή.

Ειδικότερα, με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών Στέλιου Πέτσα, ο προϋπολογισμός του ενταγμένου στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» έργου με τίτλο: «Προσεισμικός έλεγχος κτιρίων, δράσεις ενημέρωσης - πληροφόρησης κοινού και υλοποίηση μελέτης στατικής επάρκειας και επεμβάσεων ενίσχυσης του Γυμνασίου - Λυκείου Αγίας Βαρβάρας» ενισχύεται κατά 262.649,37 ευρώ, με το τελικό ύψος της χρηματοδότησης να διαμορφώνεται πλέον σε 757.833,26 ευρώ. Σημειώνεται ότι η εν λόγω τροποποίηση περιλαμβάνει και την προσθήκη ενός νέου υποέργου, που αφορά στην εκπόνηση μελετών στατικής επάρκειας για κρίσιμες υποδομές του Δήμου Γόρτυνας.

Επιπλέον, με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Μανώλη Κουτουλάκη, η ήδη διασφαλισμένη χρηματοδότηση για την προμήθεια έτοιμου σκυροδέματος, δομικού πλέγματος και αδρανών υλικών για τις ανάγκες προσβασιμότητας και συντήρησης υδατοδεξαμενής της Ιεράς Μονής Κουδουμά, διπλασιάζεται από 100.000 σε 200.000 ευρώ. Το έργο χρηματοδοτείται από το Τομεακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης 2021-2025 του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής/ Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής (Κωδικός: «Υδροδότηση άνυδρων νησιών και έργα βελτίωσης υποδομών ύδρευσης των νησιών»).

«Διαπιστώνοντας ότι προέκυψαν επιπλέον ανάγκες για την υλοποίηση των συγκεκριμένων παρεμβάσεων, διεκδικήσαμε και πετύχαμε την ενίσχυση των χρηματοδοτήσεων, ώστε να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Ευχαριστούμε θερμά τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών, κ. Πέτσα, τον γενικό γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Κουτουλάκη και όλους όσοι συνέβαλαν στην διασφάλιση των επιπλέον και ιδιαιτέρως σημαντικών χρηματοδοτήσεων. Δεν επαναπαυόμαστε, προσπαθούμε διαρκώς για το καλύτερο, συνεχίζουμε την δουλειά μας» τόνισε ο Δήμαρχος, Λευτέρης Κοκολάκης.

 

Click image to open!
Click image to open!

 
Δήμος Γόρτυνας
 
 
 
 
dgortynas-covid-19.jpg

Έργα ΕΣΠΑ

sima-espa.png
Χάρτης Περιοχής
Διαβούλευση για την εκπόνηση Σχεδίου Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων
Εξατομικευμένη Ψυχοκοινωνική Παρέμβαση και Συμβουλευτική για Μαθησιακές Δυσκολίες
Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών
Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων
Κέντρο Κοινότητας Δήμου Γόρτυνας
ΚΕΠ
ΚΕΔΚΕ
Χρηματοδότηση
INTERMEDIA