Αρχική Γραφείο Τύπου Ανακοινώσεις Με Μεγάλη Επιτυχία και Συμμετοχή Ολοκληρώθηκε ο 26ος Αγώνας Ανώμαλου Δρόμου και Πεζοπορίας Κουδουμά
Με Μεγάλη Επιτυχία και Συμμετοχή Ολοκληρώθηκε ο 26ος Αγώνας Ανώμαλου Δρόμου και Πεζοπορίας Κουδουμά PDF Εκτύπωση

Με πολύ μεγάλη συμμετοχή δρομέων και πεζοπόρων από κάθε γωνιά της Ελλάδας και από το εξωτερικό, με την υποστήριξη δεκάδων εθελοντών και με την παρουσία εκατοντάδων θεατών που χειροκρότησαν θερμά την προσπάθεια όλων των αθλητών, πραγματοποιήθηκε ο 26ος Αγώνας Ανώμαλου Δρόμου και Πεζοπορίας Κουδουμά. Στην γενική κατάταξη, την πρώτη θέση στους άνδρες κατέλαβε ο Γιάννης Θωμαδάκης με χρόνο 1:37:35 και στις γυναίκες η Άννα Σιαφάκα με χρόνο 2:08:06.

Τον 26ο Αγώνα Ανώμαλου Δρόμου και Πεζοπορίας Κουδουμά συνδιοργάνωσαν η Περιφέρεια Κρήτης, η Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ο Δήμος Γόρτυνας, η Ιερά Μονή Κουδουμά, ο Όμιλος Υπεραποστάσεων Κρήτης και ο Λαογραφικός Αρχαιολογικός & Πολιτιστικός Σύλλογος Ιεράς Μονής Κουδουμά. Μεγάλος χορηγός ήταν το ALTION Tonovit του Ομίλου ΒΙΑΝΕΞ Α.Ε. (Να μη γίνεται υπέρβαση της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης. Τα Συμπληρώματα Διατροφής δεν υποκαθιστούν την ισορροπημένη διατροφή. Το προϊόν δεν προορίζεται για την πρόληψη, αγωγή ή θεραπεία ανθρώπινης νόσου. Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας αν είστε έγκυος, θηλάζετε, βρίσκεστε υπό θεραπευτική αγωγή ή αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας. Αρ. Γνωστ. ΕΟΦ 63535/12-06-2018. Ο Αρ. Γνωστ. του ΕΟΦ δεν επέχει θέση άδειας κυκλοφορίας από τον ΕΟΦ. Να φυλάσσεται μακριά από μικρά παιδιά).

Υπενθυμίζεται ότι ο Δρόμος του Κουδουμά ξεκίνησε πριν από 29 χρόνια ως τάμα στην Παναγία, από τον Όμιλο Υπεραποστάσεων Κρήτης, την κοινότητα Στερνών και την Ιερά Μονή Κουδουμά, με εμπνευστή τον μαραθωνοδρόμο και ορειβάτη, Γιάννη Παντατοσάκη. Οι συμμετέχοντες διανύουν απόσταση 22,5 χιλιομέτρων (9 χιλιόμετρα ανηφόρα, 13,5 χιλιόμετρα κατηφόρα), διασχίζοντας τα Αστερούσια και ακολουθώντας μια διαδρομή μοναδικής φυσικής ομορφιάς.

Η εκκίνηση του 26ου Αγώνα Ανώμαλου Δρόμου και Πεζοπορίας Κουδουμά δόθηκε στις Στέρνες, παρουσία του υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, του Γενικού Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Μανώλη Κουτουλάκη, του Δημάρχου Γόρτυνας, Λευτέρη Κοκολάκη, του Αντιπεριφερειάρχη Αθλητισμού, Πρόληψης και Κινητών Μονάδων, Γιώργου Πιτσούλη, του Αντιπεριφερειάρχη Τεχνικών Έργων, Νίκου Σκουλά, της περιφερειακής συμβούλου Πόπης Δασκαλάκη και του εκπροσώπου του Ομίλου ΒΙΑΝΕΞ Α.Ε. Φίλιππου Γιαννούλη. Εκ μέρους του Δήμου Γόρτυνας, στον 26ο Αγώνα Ανώμαλου Δρόμου και Πεζοπορίας Κουδουμά παραβρέθηκαν, επίσης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Θανάσης Δεσδενάκης, οι αντιδήμαρχοι Κωνσταντίνος Τσικνάκης, Γιώργος Κουμιανάκης, Στέλιος Μαυρίδης, Στέλιος Σηφάκης, η δημοτική σύμβουλος και πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας, Σοφία Χατζάκη - Σφακιανάκη και η διαχειρίστρια των Σχολικών Επιτροπών, Μαρία Σφακιανάκη - Ντελάκη. Παρόντες ήταν, επίσης, ο πρόεδρος της Τ.Κ. Στερνών, Νίκος Τσατσάκης, ο πρόεδρος της Τ.Κ. Σταβίων, Γιώργος Δασκαλάκης, ο πρόεδρος της Τ.Κ. Ασημίου, Γιάννης Φουντουλάκης, ο πρόεδρος της Τ.Κ. Διονυσίου - Παναγιάς, Μύρων Σταματάκης, ο κ. Δημήτρης Βοσκάκης ως εκπρόσωπος του Αστυνομικού Τμήματος Πύργου, ο Διευθυντής του Κέντρου Υγείας Χάρακα Μανώλης Δουλγεράκης, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων της ευρύτερης περιοχής.

Τους δρομείς και πεζοπόρους καλωσόρισε στην Ιερά Μονή Κουδουμά, ο Ηγούμενος, π. Μακάριος Σπυριδάκης: «Ευχαριστούμε που κάνατε όλο αυτόν τον κόπο, με την αγάπη σας, ως τάμα στην Παναγία και ήρθατε εδώ. Η Παναγία να σας ευλογεί όλους» ανέφερε.

Ο Δήμαρχος Γόρτυνας, Λευτέρης Κοκολάκης τόνισε: «Ευχαριστούμε από καρδιάς όλους τους συνδιοργανωτές, τους χορηγούς και τους εθελοντές μας. Την Περιφέρεια Κρήτης και προσωπικά τον περιφερειάρχη κ. Σταύρο Αρναουτάκη και τον αντιπεριφερειάρχη κ. Γιώργο Πιτσούλη, την Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, την Ιερά Μονή Κουδουμά και τον Ηγούμενο της Μονής π. Μακάριο, τον Λαογραφικό Αρχαιολογικό & Πολιτιστικό Σύλλογο Ιεράς Μονής Κουδουμά, τον Όμιλο Υπεραποστάσεων Κρήτης, τον μεγάλο χορηγό μας ALTION Tonovit και τον Όμιλο ΒΙΑΝΕΞ, όλες τις επιχειρήσεις που μας στήριξαν με χορηγίες, τους πολιτιστικούς συλλόγους, τα αθλητικά σωματεία, τους φορείς και όλους όσοι εργάστηκαν εθελοντικά για την διοργάνωση και την επιτυχία αυτού του αγώνα. Όλοι μαζί, ενωμένοι, μπορούμε να πετύχουμε κάθε στόχο και αυτή η διοργάνωση είναι εδώ και θα είναι και τα επόμενα χρόνια, για να μας το υπενθυμίζει».
Ο Γενικός Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, Μανώλης Κουτουλάκης ανέφερε: «Όπου μπορείς να βοηθήσεις, πρέπει να βοηθάς και ως Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής αυτό κάνουμε, από τους Οθωνούς ως το Καστελόριζο και από τους Λειψούς ως τα νότια της Κρήτης. Ο αγώνας αυτός είναι μια εξαιρετική προσπάθεια, συγχαρητήρια σε όλους».

Στους νικητές κάθε κατηγορίας δόθηκαν κύπελλα, μετάλλια και αναμνηστικά δώρα, ενώ όλοι οι συμμετέχοντες έλαβαν αναμνηστικά διπλώματα. Βραβεύτηκαν, επίσης, (με τιμητικές πλακέτες) για την πολύτιμη συνεισφορά τους στην υλοποίηση του αγώνα ο Γενικός Γραμματέας Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής Μανώλης Κουτουλάκης, η Περιφέρεια Κρήτης, ο Όμιλος ΒΙΑΝΕΞ Α.Ε., η Ελληνική Αστυνομία, ο Ερυθρός Σταυρός και το Κέντρο Υγείας Χάρακα. Ακολούθησε γεύμα για όλους τους παρευρισκόμενους, που επιμελήθηκε η Ιερά Μονή, με την συνδρομή εθελοντών.

 

Αναλυτικά οι νικητές ανά κατηγορία:

 

Γενική Ανδρών

1 Θωμαδάκης Γιάννης (ΣΔΥΡ) 1:37:35
2 Μαγκαφουράκης Εμμανουήλ (XOXLIOS TEAM) 1:42:05
3 Καμπιτάκης Μιλτιάδης 1:44:50

Γενική Γυναικών

1 Σιαφάκα Άννα 2:08:06
2 Κονκινα Άννα 2:10:30
3 Καπλάνη Θεοδώρα 2:12:40

Γυναίκες 16-19 ετών

1 Οικονόμου Ζαχαρούλα 3:40:16

Άνδρες 20-29 ετών

1 Αντωνακάκης Νίκος (XOXLIOS TEAM) 2:15:44
2 Γιαννακάκης Μάρκος 2:22:13
3 Ανδρουλάκης Λευτέρης 3:04:04

Άνδρες 30 - 39 ετών

1 Keen Steven 1:46:29
2 Παπαδογιαννάκης Δημήτρης (MIKRO JIM) 1:49:23
3 Σουρδης Γεώργιος (EXTREME CRETE) 2:01:37

Γυναίκες 30 - 39 ετών

1 Μαρκάκη Έλενα 2:17:42
2 Ψαραδάκη Ελένη (ΟΥΚ) 3:17:18

Άνδρες 40 - 49 ετών

1 Μπαγιούμι Τούμα 1:47:14
2 Σκούταρης Νικόλαος 1:51:21
3 Σταράκης Αλέξανδρος 1:59:30

Γυναίκες 40 - 49 ετών

1 Βίτσα Δήμητρα (ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ) 2:15:29
2 Φουστανάκη Μαρία 2:50:25
3 Κογχυλάκη Αρχόντισσα (MARTEAMNOS-KOTINOS) 3:37:52

Άνδρες 50 - 59 ετών

1 Γιακουμάκης Μανώλης 1:57:12
2 Ανδρουλάκης Γιώργος 2:03:53
3 Πίσσας Θεόδωρος (ΣΔΥΡ) 2:07:20

Γυναίκες 50 - 59 ετών

1 Μπέτι Φλόρα 2:48:23

Άνδρες 60+

1 Φιλλιπάκης Μάνος (ΣΔΥΙ) 2:00:51
2 Van Den Broeck Rafa (ΣΔΥΡ) 2:02:29
3 Μαρκάκης Αθανάσιος 2:12:30

Γυναίκες 60+

1 Τελειοπούλου Ράνια 3:37:52

ΑΜΕΑ

1 Μιχελακάκης Στέλιος

 

Click image to open!
Click image to open!
Click image to open!
Click image to open!
Click image to open!
Click image to open!
Click image to open!
Click image to open!
Click image to open!
Click image to open!
Click image to open!
Click image to open!
Click image to open!
Click image to open!
Click image to open!
Click image to open!
Click image to open!
Click image to open!
Click image to open!

 
Δήμος Γόρτυνας
 
 
 
 
dgortynas-covid-19.jpg

Έργα ΕΣΠΑ

sima-espa.png
Χάρτης Περιοχής
Διαβούλευση για την εκπόνηση Σχεδίου Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων
Εξατομικευμένη Ψυχοκοινωνική Παρέμβαση και Συμβουλευτική για Μαθησιακές Δυσκολίες
Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών
Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων
Κέντρο Κοινότητας Δήμου Γόρτυνας
ΚΕΠ
ΚΕΔΚΕ
Χρηματοδότηση
INTERMEDIA