Αρχική Γραφείο Τύπου Δελτία Τύπου Αυτοψία επιστημόνων του ΜΦΙΚ στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Γέργερης
Αυτοψία επιστημόνων του ΜΦΙΚ στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Γέργερης PDF Εκτύπωση

 

Στέλιος Σηφάκης, αντιδήμαρχος Δ.Ε. Ρούβα: «Στόχος μας είναι το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Γέργερης να λειτουργήσει ξανά»

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Γέργερης, προκειμένου να πραγματοποιήσουν αυτοψία στον χώρο, να καταγράψουν τα εκθέματα και να διαπιστώσουν σε ποια κατάσταση βρίσκονται, ώστε να ακολουθήσει η διαδικασία συντήρησής τους, επισκέφθηκαν ο γεωλόγος – υπεύθυνος Τμήματος Γεωποικιλότητας του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης (ΜΦΙΚ), Χαράλαμπος Φασουλάς και ο βιολόγος – ορνιθολόγος του ΜΦΙΚ, Μιχάλης Δρετάκης.

Τους επιστήμονες του ΜΦΙΚ υποδέχθηκε ο αντιδήμαρχος της Δ.Ε. Ρούβα, Στέλιος Σηφάκης, που έθεσε ως προτεραιότητα την συντήρηση των εκθεμάτων και την αναδιαμόρφωση του χώρου, προκειμένου το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Γέργερης να ανοίξει ξανά για το κοινό.

Δυστυχώς, τα προηγούμενα χρόνια, ο χώρος είχε εγκαταλειφθεί και πολλά από τα σπάνια και σημαντικά, από επιστημονικής πλευράς, εκθέματα έχουν υποστεί μεγάλη φθορά. Πρόθεσή μας είναι να διασώσουμε τον πλούτο του μουσείου μας και να κάνουμε τις παρεμβάσεις που απαιτούνται, στο μέτρο των δυνατοτήτων μας, ώστε αυτός ο χώρος να λειτουργήσει ξανά, εξυπηρετώντας τις ανάγκες των επισκεπτών, αλλά και της εκπαιδευτικής κοινότητας

ανέφερε ο αντιδήμαρχος.

Στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Γέργερης βρέθηκαν, επίσης, ο διευθυντής του Γυμνασίου Γέργερης, Κωνσταντίνος Νιθαυριανάκης και ο ιερέας, Σταύρος Ξημεράκης, που τόνισαν ότι η τοπική κοινωνία θα συμβάλλει, με όποιον τρόπο μπορεί, ώστε να «αναγεννηθεί» το μουσείο.

 


Click image to open!
Click image to open!
Click image to open!
Click image to open!
Click image to open!
 
Δήμος Γόρτυνας
 
 
 
 
dgortynas-covid-19.jpg

Έργα ΕΣΠΑ

sima-espa.png
Χάρτης Περιοχής
Διαβούλευση για την εκπόνηση Σχεδίου Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων
Εξατομικευμένη Ψυχοκοινωνική Παρέμβαση και Συμβουλευτική για Μαθησιακές Δυσκολίες
Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών
Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων
Κέντρο Κοινότητας Δήμου Γόρτυνας
ΚΕΠ
ΚΕΔΚΕ
Χρηματοδότηση
INTERMEDIA