Αρχική Γραφείο Τύπου Δελτία Τύπου Ο Δήμος Γόρτυνας συμμετέχει στο πρόγραμμα "Προίκα του μωρού" της Περιφέρειας Κρήτης, στηρίζοντας ενεργά τις νέες μητέρες
Ο Δήμος Γόρτυνας συμμετέχει στο πρόγραμμα "Προίκα του μωρού" της Περιφέρειας Κρήτης, στηρίζοντας ενεργά τις νέες μητέρες PDF Εκτύπωση

 

Η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Γόρτυνας καλωσορίζει τη νέα χρονιά με το νέο πρόγραμμα της Δ/νσης Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Κρήτης για την στήριξη των ευπαθών κοινωνικών ομάδων του Δήμου μας, «Προίκα του μωρού».
Στόχος είναι η στήριξη των γυναικών του Δήμου Γόρτυνας που πρόκειται να φέρουν στον κόσμο το παιδί τους εντός του έτους 2022, σε Δημόσιο Νοσοκομείο και είναι ωφελούμενες του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος (Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης ΚΕΑ).
Το πακέτο της «Προίκας του μωρού» περιλαμβάνει όλα τα βασικά είδη, καθώς και εξοπλισμό, που χρειάζονται το βρέφος και η μητέρα του, κατά τους πρώτους μήνες ανάπτυξης του μωρού.
Ο Δήμος μας θα «ενισχύσει» το πακέτο, με πλεκτά μωρουδιακά που ετοιμάζουν οι ηλικιωμένες κυρίες του ΚΗΦΗ μας, καθώς και τις πρώτες πάνες.
«Συμμετέχουμε ενεργά στο πρόγραμμα της Περιφέρειας Κρήτης, εμπλουτίζοντας μάλιστα το πακέτο βοήθειας προς τις νέες μητέρες με επιπλέον είδη πρώτης ανάγκης για τα μωρά τους, που θα έρθουν στον κόσμο τους επόμενους μήνες. Ευχαριστούμε θερμά όλους όσοι συμμετέχουν και στηρίζουν ενεργά αυτή την προσπάθεια και, από την πλευρά μας, ως Δήμος, θα εξαντλήσουμε κάθε περιθώριο ώστε να στηρίξουμε τους νέους γονείς, που καλούνται να σηκώσουν ένα πολύ μεγάλο οικονομικό βάρος, σε συνθήκες δύσκολες, ώστε να καλύψουν βασικές ανάγκες του παιδιού τους» αναφέρει ο Δήμαρχος Γόρτυνας, Λευτέρης Κοκολάκης.
Πληροφορίες για τις ενδιαφερόμενες μέλλουσες μητέρες που επιθυμούν να καταθέσουν αίτηση για το συγκεκριμένο πρόγραμμα, αλλά και για τους συμπολίτες μας που θέλουν να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια και να συμβάλουν στο καλωσόρισμα των νέων μελών στην κοινωνία μας, παρέχονται από την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Γόρτυνας (τηλ. 2892340334), κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.
220112-o-dimos-gortynas-symmetechei-sto-programma-proika-tou-morou.jpg
 
Δήμος Γόρτυνας
 
 
 
 
dgortynas-covid-19.jpg

Έργα ΕΣΠΑ

sima-espa.png
Χάρτης Περιοχής
Διαβούλευση για την εκπόνηση Σχεδίου Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων
Εξατομικευμένη Ψυχοκοινωνική Παρέμβαση και Συμβουλευτική για Μαθησιακές Δυσκολίες
Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών
Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων
Κέντρο Κοινότητας Δήμου Γόρτυνας
ΚΕΠ
ΚΕΔΚΕ
Χρηματοδότηση
INTERMEDIA