Αρχική Γραφείο Τύπου Ανακοινώσεις Με θετικά αποτελέσματα οι συναντήσεις του Δημάρχου Γόρτυνας, Λευτέρη Κοκολάκη με κυβερνητικά στελέχη στην Αθήνα
Με θετικά αποτελέσματα οι συναντήσεις του Δημάρχου Γόρτυνας, Λευτέρη Κοκολάκη με κυβερνητικά στελέχη στην Αθήνα PDF Εκτύπωση

 

Σειρά επαφών με μέλη της κυβέρνησης και υπηρεσιακά στελέχη υπουργείων για αναπτυξιακά – οικονομικά ζητήματα και χρηματοδοτήσεις που διεκδικεί ο Δήμος Γόρτυνας είχε, στην Αθήνα, ο Δήμαρχος, Λευτέρης Κοκολάκης.

Ειδικότερα, συναντήθηκε με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών, Στέλιο Πέτσα, με αντικείμενο την προσπάθεια που καταβάλλει η δημοτική αρχή ώστε ο Δήμος Γόρτυνας να βγει από την επιτήρηση του Παρατηρητηρίου Οικονομικής Αυτοτέλειας των ΟΤΑ του υπουργείου Εσωτερικών, το χρονοδιάγραμμα και τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν το επόμενο διάστημα. Συζητήθηκαν, επίσης, θέματα σχετικά με το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», στο οποίο ο Δήμος Γόρτυνας έχει καταθέσει προτάσεις ύψους περίπου 20.000.000 ευρώ, εκ των οποίων έχει ήδη εξασφαλίσει 4.939.338,1 ευρώ και αναμένει τις επόμενες εγκρίσεις.

Ο Δήμαρχος, Λευτέρης Κοκολάκης συναντήθηκε και με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Εσωτερικών, Μιχάλη Σταυριανουδάκη, για θέματα αναπτυξιακού προσανατολισμού του Δήμου, καθώς και με υπηρεσιακά στελέχη του υπουργείου.

Στα πλαίσια των επαφών του, είχε, επίσης, συνάντηση με τον γενικό γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, Μανώλη Κουτουλάκη. Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν η χρηματοδότηση και εκπόνηση μελέτης για την προστασία της παραλιακής ζώνης του Λέντα από το φαινόμενο της διάβρωσης του εδάφους, η αποπεράτωση και αξιοποίηση του Αλιευτικού Καταφυγίου Λούτρας, θέματα που αφορούν στην βελτίωση της προσβασιμότητας της θαλάσσιας περιοχής του Δήμου Γόρτυνας και η υλοποίηση των αναγκαίων παρεμβάσεων ώστε να διασφαλιστεί η κάλυψη των αναγκών σε πόσιμο νερό των οικισμών Λέντα, Πετράκη, Λούτρας, Δυσκού και Παπαδογιάννη.

 

Click image to open!
Click image to open!
Click image to open!
 
Δήμος Γόρτυνας
 
 
 
 
dgortynas-covid-19.jpg

Έργα ΕΣΠΑ

sima-espa.png
Χάρτης Περιοχής
Διαβούλευση για την εκπόνηση Σχεδίου Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων
Εξατομικευμένη Ψυχοκοινωνική Παρέμβαση και Συμβουλευτική για Μαθησιακές Δυσκολίες
Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών
Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων
Κέντρο Κοινότητας Δήμου Γόρτυνας
ΚΕΠ
ΚΕΔΚΕ
Χρηματοδότηση
INTERMEDIA