Αρχική Γραφείο Τύπου Δελτία Τύπου Ευνοϊκή Ρύθμιση για την Υποβολή Διορθωμένης Δήλωσης Τετραγωνικών Μέτρων Ακινήτων Χωρίς Πρόστιμα και Αναδρομικές Χρεώσεις
Ευνοϊκή Ρύθμιση για την Υποβολή Διορθωμένης Δήλωσης Τετραγωνικών Μέτρων Ακινήτων Χωρίς Πρόστιμα και Αναδρομικές Χρεώσεις PDF Εκτύπωση

Ο Δήμος Γόρτυνας σας ενημερώνει ότι, σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου 51 του Ν.4647/2019 (ΦΕΚ 204/16-12-2019 τεύχος Α΄) «Κατεπείγουσες ρυθμίσεις αρμοδιότητας των Υπουργείων Υγείας, Εσωτερικών, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και άλλες διατάξεις», οι ιδιοκτήτες ακινήτων, ηλεκτροδοτούμενων ή μη ηλεκτροδοτούμενων, έχουν την δυνατότητα να προσέλθουν στο Δημαρχείο Γόρτυνας και να καταθέσουν ως τις 31/3/2020 διορθωτική ή αρχική δήλωση, με τα ορθά στοιχεία, για τον καθορισμό της επιφάνειας ή και της χρήσης ακινήτου, για τον υπολογισμό φόρων, τελών και εισφορών.
Η ρύθμιση ισχύει για κάθε κτίσμα ή οικόπεδο που δεν είναι δηλωμένο, για κάθε ακίνητο που έχει δηλωθεί με μικρότερο εμβαδόν από το πραγματικό, καθώς και για κάθε ακίνητο στο οποίο έχει επέλθει μεταβολή στα στοιχεία της αρχικής δήλωσης (διαφορά στα τ.μ. της επιφάνειας, προσθήκες, τακτοποιήσεις, διακοπή παροχής ενέργειας από την ΔΕΗ ή άλλο πάροχο, αλλαγή ιδιοκτήτη κλπ.).
Σημειώνεται ότι με την υποβολή της διορθωτικής ή αρχικής (εφόσον πρόκειται για αδήλωτο ακίνητο) δήλωσης, δεν θα επιβληθεί κανένα πρόστιμο για μη προηγούμενη υποβολή ή για υποβολή ανακριβούς δήλωσης σε παλαιότερο χρόνο. Διαφορές στους αναλογούντες φόρους, τέλη και εισφορές εκ των δηλώσεων υπολογίζονται και οφείλονται μόνο από την 1/1/2020.
Για περισσότερες πληροφορίες, καθώς και για τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, που διαφέρουν ανάλογα με την περίπτωση, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο αρμόδιο Τμήμα Εσόδων, στο τηλέφωνο 2892340327 (κ. Μηναδάκη Μαρία).



evnoiki-rythmisi.jpg

 

 
Δήμος Γόρτυνας
 
 
 
 
dgortynas-covid-19.jpg

Έργα ΕΣΠΑ

sima-espa.png
Χάρτης Περιοχής
Διαβούλευση για την εκπόνηση Σχεδίου Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων
Εξατομικευμένη Ψυχοκοινωνική Παρέμβαση και Συμβουλευτική για Μαθησιακές Δυσκολίες
Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών
Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων
Κέντρο Κοινότητας Δήμου Γόρτυνας
ΚΕΠ
ΚΕΔΚΕ
Χρηματοδότηση
INTERMEDIA