Αρχική Γραφείο Τύπου Δελτία Τύπου Τσικνοπέμπτη στην Γέργερη και στα Χωριά της ΔΕ Ρούβα
Τσικνοπέμπτη στην Γέργερη και στα Χωριά της ΔΕ Ρούβα PDF Εκτύπωση

Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις για τα Αποκριγιώματα στην Γέργερη και στα υπόλοιπα χωριά της ΔΕ Ρούβα. Σήμερα, Τσικνοπέμπτη, ο Σύλλογος Βαρελοφρόνων Πολιτισμού και Ανάπτυξης Γέργερης και οι κάτοικοι της περιοχής τσικνίζουν και διοργανώνουν αποκριάτικο γλέντι στον κεντρικό δρόμο του χωριού και στην αίθουσα του Συλλόγου. Οι εκδηλώσεις ξεκινούν στις 17:00, με παιδιά και νέους να φορούν τις πολύχρωμες στολές τους και να κάνουν την αποκριάτικη βόλτα τους στα χωριά της ΔΕ Ρούβα, σκορπίζοντας κέφι και χαμόγελα και παρασύροντας μικρούς και μεγάλους στους ρυθμούς της Αποκριάς.


Υπενθυμίζεται ότι οι εκδηλώσεις για τα Αποκριγιώματα κορυφώνονται την Καθαρά Δευτέρα 2 Μαρτίου, με ολοήμερο γλέντι, διονυσιακά δρώμενα, μουσική, χορό και σαρακοστιανά εδέσματα, στον κεντρικό δρόμο της Γέργερης.

 

Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

 

 • Τσικνοπέμπτη 20/02/2020, ώρα 17:00
  Γλέντι και Τσικνώματα στον κεντρικό δρόμο της Γέργερης και στην αίθουσα του Συλλόγου Βαρελοφρόνων Πολιτισμού και Ανάπτυξης Γέργερης. Βόλτα παιδιών και νέων, με αποκριάτικες στολές, στα χωριά της ΔΕ Ρούβα.
 • Κυριακή 23/02/2020, ώρα 12:00
  Συμμετοχή στο Πυργιανό Καρναβάλι - Ομάδα «Αρκουδιάρηδων».
 • Δευτέρα 24/02/2020 έως Παρασκευή 28/02/2020
  Επισκέψεις Ομάδας «Αρκουδιάρηδων» σε σχολεία της πόλης και του Νομού Ηρακλείου, στο πλαίσιο της προσπάθειας προβολής και ανάδειξης της Διονυσιακής Αποκριάς και της παράδοσης.
 • Σάββατο 29/02/2020, ώρα 09:00
  Υποδοχή προσκεκλημένων - «Αράπηδες» και «Αρκούδες» από τον Βώλακα Δράμας (φιλοξενούμενο δρώμενο).
 • Κυριακή 01/03/2020, ώρα 10:00
  Ολοήμερη ξενάγηση φιλοξενούμενων και επισκεπτών στην Γέργερη (Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, Αίθουσα Λαογραφίας, Δρόμος του Νερού, Νερόμυλοι, Βιβλιοθήκη, Παρουσίαση Αρχαίων Ελληνικών Εφευρέσεων, Εκκλησία Χριστού - Μονή Κιστερκιανών, Λίμνη Διγενή.
 • Καθαρά Δευτέρα 02/03/2020, ώρα 11:00
  Ολοήμερο υπαίθριο γλέντι - Αποκριάτικα και Διονυσιακά Δρώμενα - Κέρασμα με σαρακοστιανά εδέσματα στον κεντρικό δρόμο της Γέργερης - Παραδοσιακή μουσική και χορός.
tsiknopempti-gergeri-kai-de-rouva.jpg

 

 

 
Δήμος Γόρτυνας
 
 
 
 
dgortynas-covid-19.jpg

Έργα ΕΣΠΑ

sima-espa.png
Χάρτης Περιοχής
Διαβούλευση για την εκπόνηση Σχεδίου Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων
Εξατομικευμένη Ψυχοκοινωνική Παρέμβαση και Συμβουλευτική για Μαθησιακές Δυσκολίες
Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών
Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων
Κέντρο Κοινότητας Δήμου Γόρτυνας
ΚΕΠ
ΚΕΔΚΕ
Χρηματοδότηση
INTERMEDIA