Αρχική Γραφείο Τύπου Ανακοινώσεις Απογραφή Γεωργίας - Κτηνοτροφίας 2021
Απογραφή Γεωργίας - Κτηνοτροφίας 2021 PDF Εκτύπωση

 

Σε εξέλιξη βρίσκεται η Απογραφή Γεωργίας - Κτηνοτροφίας 2021 από την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) στον Δήμο μας και σε όλους τους Δήμους και τις κοινότητες της χώρας. Σκοπός της Απογραφής είναι η συγκέντρωση στοιχείων αναφορικά με την διάρθρωση των γεωργικών και κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων και των ειδικών χαρακτηριστικών τους, καθώς και την απασχόληση του αγροτικού πληθυσμού σε αυτές, σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό 2018/1091 και τον Νόμο 4772/2021 (ΦΕΚ 17/Α΄/05-02-2021). Τα στοιχεία αυτά είναι απαραίτητα για την λήψη αποφάσεων και την διαμόρφωση της Αγροτικής, Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής σε εθνικό, περιφερειακό και τοπικό επίπεδο.

Η Απογραφή Γεωργίας - Κτηνοτροφίας 2021 θα ολοκληρωθεί στις 22 Ιουνίου 2021 και η διαδικασία έχει σχεδιαστεί με βάση τις ιδιαίτερες συνθήκες που ανέκυψαν λόγω της πανδημίας της νόσου του Κορωνοϊού (COVID-19). Επισημαίνεται ότι η παροχή των σχετικών στοιχείων ΕΛΣΤΑΤ είναι υποχρεωτική και προβλέπεται από τον Νόμο 3832/2010.

Η συλλογή των δεδομένων γίνεται με ηλεκτρονικό ερωτηματολόγιο, μέσω ειδικής διαδικτυακής εφαρμογής στην ψηφιακή πύλη www.gov.gr . Το ερωτηματολόγιο κάθε γεωργικής και κτηνοτροφικής εκμετάλλευσης συμπληρώνεται:

 

  1. Μέσω αυτοαπογραφής από τον κάτοχο ή διαχειριστή της,
  2. Από απογραφείς της ΕΛΣΤΑΤ, με τους εξής τρόπους:
  • μέσω συνεντεύξεων με τον κάτοχο σε συναντήσεις που θα πραγματοποιούνται σε κατάλληλους χώρους ανά Δήμο,
  • μέσω τηλεφώνου,
  • κατ’ εξαίρεση, στην οικία του απογραφόμενου, λαμβάνοντας, σε κάθε περίπτωση, όλα τα απαραίτητα  μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας.

 

Οι απογραφείς της ΕΛΣΤΑΤ που θα επικοινωνούν ή επισκέπτονται τους εκπροσώπους των απογραφόμενων εκμεταλλεύσεων θα φέρουν ειδική ταυτότητα της ΕΛΣΤΑΤ. Σε περίπτωση τηλεφωνικής επικοινωνίας, οι απογραφόμενοι μπορούν να επιβεβαιώσουν τα στοιχεία του απογραφέα μέσω του Τηλεφωνικού Κέντρου της Απογραφής (τηλ. 210-3001515).

Τα στοιχεία που συλλέγονται μέσω της Απογραφής είναι εμπιστευτικά και χρησιμοποιούνται μόνο για την παραγωγή συγκεντρωτικών στατιστικών στοιχείων.

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση επί της διαδικασίας της Απογραφής Γεωργίας - Κτηνοτροφίας 2021, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στο Τηλεφωνικό Κέντρο: 210-3001515 ή να απευθύνονται στο e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. .

Η Απογραφή Γεωργίας-Κτηνοτροφίας υλοποιείται κάθε δέκα χρόνια, με ενιαία πρότυπα και μεθόδους, σε όλα τα Κράτη-Μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Αναλυτικές πληροφορίες στην ιστοσελίδα: https://www.statistics.gr/el/agricultural-2021

11.jpg

 


2.jpg


3.jpg

 
Δήμος Γόρτυνας
 
 
 
 
dgortynas-covid-19.jpg

Έργα ΕΣΠΑ

sima-espa.png
Χάρτης Περιοχής
Διαβούλευση για την εκπόνηση Σχεδίου Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων
Εξατομικευμένη Ψυχοκοινωνική Παρέμβαση και Συμβουλευτική για Μαθησιακές Δυσκολίες
Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών
Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων
Κέντρο Κοινότητας Δήμου Γόρτυνας
ΚΕΠ
ΚΕΔΚΕ
Χρηματοδότηση
INTERMEDIA