Αρχική Γραφείο Τύπου Ανακοινώσεις Ευχαριστήριο Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής προς τον κ. Ματθαίο Τσιριμονάκη για την δωρεά του βιβλίου του «Συλλογή από Κρήσσες Λέξεις»
Ευχαριστήριο Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής προς τον κ. Ματθαίο Τσιριμονάκη για την δωρεά του βιβλίου του «Συλλογή από Κρήσσες Λέξεις» PDF Εκτύπωση

 

 

«Ευχαριστούμε θερμά τον συγγραφέα κ. Ματθαίο Τσιριμονάκη, που είχε την ευγενική καλοσύνη να δωρίσει το βιβλίο του «Συλλογή από Κρήσσες Λέξεις», σε δεκάδες αντίτυπα, στην Δευτεροβάθμια Σχολική Επιτροπή του Δήμου μας, προκειμένου να εμπλουτιστεί η βιβλιοθήκη των Γυμνασίων και Λυκείων μας και να μοιραστεί και σε μαθητές, με διαδικασίες και κριτήρια που θα επιλέξει κάθε σχολείο.

Πρόκειται για μια σπάνια συλλογή, στην οποία καταγράφονται και διασώζονται εκατοντάδες λέξεις της κρητικής διαλέκτου, που χρησιμοποιούσαν οι πρόγονοί μας. Πολλές από αυτές δεν χρησιμοποιούνται σήμερα, ωστόσο, «κουβαλούν» τις αναμνήσεις των παππούδων και των γιαγιάδων μας, μεταφέρουν συναισθήματα, αποκαλύπτουν τον πλούτο της γλώσσας μας, τις βαθιές ρίζες μας, την δύναμη της παράδοσής μας. Η τρίτη έκδοση πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, την οποία και ευχαριστούμε θερμά για την συμβολή της.

Η πολύτιμη προσφορά του κ. Τσιριμονάκη θα δώσει στους μαθητές των Γυμνασίων και Λυκείων μας την ευκαιρία να γνωρίσουν καλύτερα το σπουδαίο πολιτιστικό απόθεμα του τόπου μας, να αποκτήσουν νέες γνώσεις, να εμπνευστούν από την ιστορία και το παρελθόν της Κρήτης».

 

Σοφία Χατζάκη – Σφακιανάκη

Πρόεδρος Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Δήμου Γόρτυνας

 

 

img_4349.jpg

 
Δήμος Γόρτυνας
 
 
 
 
dgortynas-covid-19.jpg

Έργα ΕΣΠΑ

sima-espa.png
Χάρτης Περιοχής
Διαβούλευση για την εκπόνηση Σχεδίου Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων
Εξατομικευμένη Ψυχοκοινωνική Παρέμβαση και Συμβουλευτική για Μαθησιακές Δυσκολίες
Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών
Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων
Κέντρο Κοινότητας Δήμου Γόρτυνας
ΚΕΠ
ΚΕΔΚΕ
Χρηματοδότηση
INTERMEDIA