Αρχική Γραφείο Τύπου Ανακοινώσεις Ριζική Ανακαίνιση στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Γέργερης
Ριζική Ανακαίνιση στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Γέργερης PDF Εκτύπωση

Έτοιμο να υποδεχθεί ξανά επισκέπτες και, κυρίως, μαθητές από σχολεία του Δήμου μας και άλλες περιοχές της Κρήτης είναι το ανακαινισμένο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας που βρίσκεται στο προαύλιο του Γυμνασίου Γέργερης.

Το μουσείο ήταν σε κακή κατάσταση, καθώς τα εκθέματά του δεν είχαν συντηρηθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα και κάποια εξ αυτών είχαν καταστραφεί. Επιπλέον, υπήρχε ανάγκη συντήρησης και αποκατάστασης του κτιρίου, αλλά και του εξοπλισμού (προθήκες, έπιπλα, φωτισμός κλπ.), ώστε το μουσείο, να ανοίξει ξανά τις πύλες του στο κοινό.

Με τη συνδρομή του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Ηρακλείου - Πανεπιστημίου Κρήτης, συντηρήθηκαν όλα τα εκθέματα και αντικαταστάθηκαν όσα είχαν καταστραφεί. Επιπλέον, ο χώρος άλλαξε όψη, με αποκατάσταση των φθορών που υπήρχαν, βαψίματα, νέο εξοπλισμό, αναδιάρθρωση και εμπλουτισμό των εκθεμάτων.

Στόχος της δημοτικής αρχής είναι, κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς 2023 - '24, να επισκεφτούν το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Γέργερης όσο το δυνατόν περισσότεροι μαθητές. Καθώς πρόκειται για ένα μουσείο που δημιουργήθηκε από τα παιδιά, ο εκπαιδευτικός χαρακτήρας του δεν πρόκειται να αλλοιωθεί. Ο χώρος θα γεμίσει ξανά με μαθητές, που θα δώσουν το δικό τους χρώμα και θα βάλουν τις δικές τους πινελιές, αποκομίζοντας πολύτιμες γνώσεις για την φύση και το περιβάλλον.

Click image to open!
Click image to open!
Click image to open!
Click image to open!
Click image to open!
Click image to open!
Click image to open!
Click image to open!

 
Δήμος Γόρτυνας
 
 
 
 
dgortynas-covid-19.jpg

Έργα ΕΣΠΑ

sima-espa.png
Χάρτης Περιοχής
Διαβούλευση για την εκπόνηση Σχεδίου Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων
Εξατομικευμένη Ψυχοκοινωνική Παρέμβαση και Συμβουλευτική για Μαθησιακές Δυσκολίες
Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών
Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων
Κέντρο Κοινότητας Δήμου Γόρτυνας
ΚΕΠ
ΚΕΔΚΕ
Χρηματοδότηση
INTERMEDIA