Αρχική Γραφείο Τύπου Ανακοινώσεις Μνημόσυνο Πεσόντων Μεγάλης Βρύσης & Πρεβελιανών
Μνημόσυνο Πεσόντων Μεγάλης Βρύσης & Πρεβελιανών PDF Εκτύπωση

Σε κλίμα συγκίνησης και με την δέουσα λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε το Μνημόσυνο προς τιμήν των Πεσόντων της Μεγάλης Βρύσης και Πρεβελιανών, στον Ι.Ν. Τιμίου Σταυρού και στο Ηρώο του Αγίου Κωνσταντίνου, στην Μεγάλη Βρύση.

Μετά την Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν. Τιμίου Σταυρού, τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση και ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο.

Στον σύντομο χαιρετισμό του, ο Δήμαρχος Γόρτυνας, Λευτέρης Κοκολάκης, τόνισε, μεταξύ άλλων: «Τιμούμε, σήμερα, τους ήρωες της Μεγάλης Βρύσης και Πρεβελιανών, που πολέμησαν γενναία στην Μικρά Ασία, στους Βαλκανικούς Πολέμους, στον Α΄ και Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, που ήταν παρόντες σε όλες τις μεγάλες μάχες. Ανάμεσά τους και ο ήρωας ανθυπολοχαγός Αρβανιτάκης Δημόκριτος του Ζαχαρία, τον οποίο τιμούμε ιδιαιτέρως, για την προσήλωσή του στο εθνικό καθήκον».

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Θανάσης Δεσδενάκης, ανέφερε, μεταξύ άλλων: «Ο ιστορικός τόπος μας, η Μεγάλη Βρύση και τα Πρεβελιανά πρόσφεραν και θα προσφέρουν πάντα, με γενναιότητα και ανιδιοτέλεια, τις υπηρεσίες τους στην πατρίδα. Τα ονόματα των Μεγαλοβρυσανών και Πρεβελιανών έχουν γραφτεί στις πιο ένδοξες σελίδες της ιστορίας μας. Τιμούμε τους ήρωες του τόπου μας, ως λαμπρό παράδειγμα, πηγή δύναμης και έμπνευσης, για το παρόν και το μέλλον».

Στο Μνημόσυνο Πεσόντων Μεγάλης Βρύσης & Πρεβελιανών, παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης, ο υφυπουργός Ανάπτυξης Μάξιμος Σενετάκης, ο βουλευτής Φραγκίσκος Παρασύρης, ο αντιπεριφερειάρχης Νίκος Συριγωνάκης, οι αντιδήμαρχοι Κωνσταντίνος Τσικνάκης, Στέλιος Σηφάκης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Γιώργος Φωτάκης, Νίκος Πελεκανάκης, Σοφία Χατζάκη - Σφακιανάκη, Μιχάλης Μανιαδάκης, Γιώργος Σπαντιδάκης, ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Πολιτισμού & Αποδήμου Ελληνισμού Κωνσταντίνος Φασουλάκης, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Σταύρος Τζεδάκης, Γιώργος Ματαλλιωτάκης, ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Μεγάλης Βρύσης Ανδρέας Σεληνιωτάκης, ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Αγίου Θωμά Θωμάς Προβίδης, ο πρόεδρος της Τ.Κ. Πρινιά Νίκος Καταντωνάκης, ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Μεγάλης Βρύσης και Πρεβελιανών Μιχάλης Αρβανιτάκης και μέλη του Δ.Σ. του συλλόγου, εκπρόσωποι των Εκκλησιαστικών Συμβουλίων της περιοχής, σχολείων και Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων, φιλανθρωπικών και αθλητικών σωματείων.

Click image to open!
Click image to open!
Click image to open!
Click image to open!
Click image to open!
Click image to open!
Click image to open!
Click image to open!
Click image to open!
Click image to open!
Click image to open!
Click image to open!

 
Δήμος Γόρτυνας
 
 
 
 
dgortynas-covid-19.jpg

Έργα ΕΣΠΑ

sima-espa.png
Χάρτης Περιοχής
Διαβούλευση για την εκπόνηση Σχεδίου Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων
Εξατομικευμένη Ψυχοκοινωνική Παρέμβαση και Συμβουλευτική για Μαθησιακές Δυσκολίες
Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών
Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων
Κέντρο Κοινότητας Δήμου Γόρτυνας
ΚΕΠ
ΚΕΔΚΕ
Χρηματοδότηση
INTERMEDIA