Αρχική Γραφείο Τύπου Ανακοινώσεις Υπογραφή Σύμβασης για την Αποκατάσταση του Ιερού Ναού Αγίας Βαρβάρας
Υπογραφή Σύμβασης για την Αποκατάσταση του Ιερού Ναού Αγίας Βαρβάρας PDF Εκτύπωση

Ξεκινάει άμεσα η υλοποίηση των αναγκαίων σωστικών ενεργειών στον Ιερό Ναό Αγίας Βαρβάρας, με σκοπό την αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν από τους σεισμούς του Σεπτεμβρίου 2021 και είχαν ως συνέπεια να καταστεί ο ναός μη λειτουργικός...

Ξεκινάει άμεσα η υλοποίηση των αναγκαίων σωστικών ενεργειών στον Ιερό Ναό Αγίας Βαρβάρας, με σκοπό την αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν από τους σεισμούς του Σεπτεμβρίου 2021 και είχαν ως συνέπεια να καταστεί ο ναός μη λειτουργικός. Ο Δήμαρχος Γόρτυνας, Μιχάλης Κοκολάκης και ο εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρείας, Μιχάλης Κουράκης υπέγραψαν την σχετική σύμβαση, που περιλαμβάνει: καθαιρέσεις, ενισχύσεις τοιχοποιίας και θόλων και λοιπές παρεμβάσεις αποκατάστασης των κτιρίων.

«Η υπογραφή της σύμβασης για την υλοποίηση των άμεσων σωστικών ενεργειών του Ιερού Ναού Αγίας Βαρβάρας είναι μια ιδιαιτέρως θετική εξέλιξη, στην οποία οδηγηθήκαμε με συντονισμένες ενέργειες, με την στήριξη της Ενορίας Αγίας Βαρβάρας, της τοπικής κοινωνίας και, ασφαλώς, της Περιφέρειας Κρήτης, που έδειξε εμπράκτως το ενδιαφέρον της με την διασφάλιση της αναγκαίας χρηματοδότησης. Ευχαριστούμε και προσωπικά τον Περιφερειάρχη, Σταύρο Αρναουτάκη, για την ανταπόκρισή του στο αίτημά μας» τόνισε ο Δήμαρχος, Μιχάλης Κοκολάκης.

Στην διαδικασία υπογραφής της σύμβασης, στο Δημαρχείο Γόρτυνας, στους Αγίους Δέκα, παρόντες ήταν, επίσης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Λευτέρης Κοκολάκης και ο εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίας Βαρβάρας, π. Νικόλαος, ο οποίος τόνισε ότι «η παρέμβαση που θα γίνει στον Ιερό Ναό είναι η μεγαλύτερη και σημαντικότερη που έχει υπάρξει μέχρι σήμερα» και ευχήθηκε οι εργασίες να προχωρήσουν ομαλά, με τους ταχύτερους δυνατούς ρυθμούς, ώστε ο Ιερός Ναός να είναι σύντομα σε θέση να υποδεχθεί ξανά τους πιστούς.

Σημειώνεται ότι η χρηματοδότηση του έργου, από το Πρόγραμμα Περιφερειακής Ανάπτυξης της Περιφέρειας Κρήτης, ανέρχεται σε 471.001,95 ευρώ.

Click image to open!
Click image to open!

 
Δήμος Γόρτυνας
 
 
 
 
dgortynas-covid-19.jpg

Έργα ΕΣΠΑ

sima-espa.png
Χάρτης Περιοχής
Διαβούλευση για την εκπόνηση Σχεδίου Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων
Εξατομικευμένη Ψυχοκοινωνική Παρέμβαση και Συμβουλευτική για Μαθησιακές Δυσκολίες
Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών
Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων
Κέντρο Κοινότητας Δήμου Γόρτυνας
ΚΕΠ
ΚΕΔΚΕ
Χρηματοδότηση
INTERMEDIA