Αρχική Γραφείο Τύπου Ανακοινώσεις Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο 1ος Απολλώνιος Φυσιολατρικός Αγώνας Δρόμου & Πεζοπορίας, 10,4 χλμ., Αρχαία Ριζηνία – Αξέντι
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο 1ος Απολλώνιος Φυσιολατρικός Αγώνας Δρόμου & Πεζοπορίας, 10,4 χλμ., Αρχαία Ριζηνία – Αξέντι PDF Εκτύπωση

Με μεγάλη συμμετοχή αθλητών και αυξημένη προσέλευση θεατών πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 31 Μαρτίου 2024 ο 1ος Απολλώνιος Φυσιολατρικός Αγώνας Δρόμου & Πεζοπορίας, 10,4 χλμ., από την Αρχαία Ριζηνία ως το Αξέντι. Τον αγώνα συνδιοργάνωσαν ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πιρουνιανών «Αξέντι» και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πρινιά, με την υποστήριξη του Δήμου Γόρτυνας, της Περιφέρειας Κρήτης, των κοινοτήτων Πρινιά και Αγίας Βαρβάρας, του Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων Κρήτης Ίκαρος, της Ελληνικής Ομοσπονδίας Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού - Υπεραποστάσεων (ΕΟΣΛΜΑ-Υ), του Ομίλου Υπεραποστάσεων Κρήτης, του Β΄ ΑΤ Ηρακλείου και των Εθελοντών Σαμαρειτών του Ερυθρού Σταυρού.

Στην κατηγορία των 10,4 χλμ. συμμετείχαν 30 αθλητές και 20 πεζοπόροι και στα 600 μ. (για μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου) 55 παιδιά.

Οι δρομείς και πεζοπόροι διένυσαν μια ιστορική διαδρομή, σπάνιας φυσικής ομορφιάς, ακολουθώντας τα μονοπάτια της Αθηνάς και του Τρίτωνα, με αφετηρία τον Άγιο Παντελεήμονα Πρινιά και τερματισμό στο Άγιο Πνεύμα, στο Αξέντι - Πιρουνιανά Αγίας Βαρβάρας. Μετά τις απονομές των επάθλων, ακολούθησε γεύμα και γλέντι με κρητική μουσική.

«Στο πλαίσιο του 1ου Απολλώνιου Φυσιολατρικού Αγώνα Δρόμου & Πεζοπορίας, 10,4 χλμ., Αρχαία Ριζηνία - Αξέντι, είχαμε την χαρά να υποδεχτούμε αθλητές και πεζοπόρους από διάφορες περιοχές της Κρήτης, που μας τίμησαν με την συμμετοχή τους και είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν το υπέροχο φυσικό τοπίο και την ιστορία της περιοχής. Ευχαριστούμε θερμά και συγχαίρουμε τους διοργανωτές, τους συμμετέχοντες και τους εθελοντές που συνέβαλαν στην διεξαγωγή του αγώνα και ευελπιστούμε ότι, τα επόμενα χρόνια θα εξελιχθεί, σε έναν σημαντικό αθλητικό θεσμό» τόνισε ο Δήμαρχος Γόρτυνας, Μιχάλης Κοκολάκης.

Ο 1ος Απολλώνιος Φυσιολατρικός Αγώνας Δρόμου & Πεζοπορίας, 10,4 χλμ., Αρχαία Ριζηνία - Αξέντι πραγματοποιήθηκε παρουσία του αντιδημάρχου της Δ.Ε. Αγίας Βαρβάρας Στέλιου Μαυρίδη, του δημοτικού συμβούλου Μανώλη Λαγουδάκη, του προέδρου της κοινότητας Πρινιά Νίκου Καταντωνάκη, του προέδρου της κοινότητας Αγίας Βαρβάρας Ζαχαρία Σχοιναράκη, εκπροσώπων Πολιτιστικών Συλλόγων, αθλητικών σωματείων και φορέων της ευρύτερης περιοχής.

Οι νικητές ανά κατηγορία:

600 μέτρα (μαθητές Δημοτικού)

1ος ΣΧΟΙΝΑΡΑΚΗΣ ΜΑΡΙΟΣ ΚΑΜΝΑΚΗ ΝΕΚΤΑΡΙΑ
2ος ΚΑΤΡΙΝΙΤΣΑΣ ΦΟΙΒΟΣ ΣΚΟΥΡΒΟΥΛΙΑΝΑΚΗ ΚΑΛΗ
3ος ΚΑΡΑΜΠΙΔΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΑΝΩΓΕΙΑΝΑΚΗ ΜΑΡΙΝΑ

600 μέτρα (μαθητές Γυμνασίου)

1ος ΓΑΡΕΦΑΛΛΑΚΗΣ ΜΙΧΑΗΛ ΤΖΟΥΛΑΚΗ ΔΗΜΗΤΡΑ
2ος ΘΕΡΙΑΚΗΣ ΣΗΦΗΣ ΘΕΡΓΙΑΚΗ ΧΡΥΣΗ
3ος ΣΚΟΥΡΒΟΥΛΙΑΝΑΚΗΣ ΚΩΣΤΑΣ ΘΕΡΓΙΑΚΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ

Γενική κατάταξη

1ος ΚΑΜΠΙΤΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΑΜΠΡΙΝΑ ΚΟΛΛΕΤ

Δρόμος 10,4 χλμ. Κατηγορία 18-29

1ος ΑΝΤΩΝΑΚΑΚΗΣ ΝΙΚΟΣ
2ος ΝΤΕΛΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

3ος

3ος

ΦΑΝΟΥΡΑΚΗΣ ΜΙΧΑΗΛ

ΦΑΝΟΥΡΑΚΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ

Δρόμος 10,4 χλμ. Κατηγορία 30-39

ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗ ΣΑΒΒΙΝΑ

Δρόμος 10,4 χλμ Κατηγορία 40-49

1ος ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΑΚΗΣ ΑΒΡΑΑΜ VOSKALO  LINDA
2ος ΝΤΑΒΙΓΛΑΚΗΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ
3ος ΨΑΛΙΔΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Δρόμος 10,4 χλμ Κατηγορία 50 και άνω

1ος ΜΠΕΛΙΒΑΝΑΚΗΣ ΜΙΧΑΗΛ ΜΠΕΤΥ ΦΛΟΡΑ
2ος ΚΑΛΟΥΡΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΠΟΡΜΠΑΝΤΩΝΑΚΗ ΝΙΚΗ
3ος ΜΑΣΤΟΡΑΚΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ ΠΛΟΥΜΗ ΑΡΓΥΡΩ

Click image to open!
Click image to open!
Click image to open!
Click image to open!
Click image to open!
Click image to open!
 
Δήμος Γόρτυνας
 
 
 
 
dgortynas-covid-19.jpg

Έργα ΕΣΠΑ

sima-espa.png
Χάρτης Περιοχής
Διαβούλευση για την εκπόνηση Σχεδίου Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων
Εξατομικευμένη Ψυχοκοινωνική Παρέμβαση και Συμβουλευτική για Μαθησιακές Δυσκολίες
Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών
Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων
Κέντρο Κοινότητας Δήμου Γόρτυνας
ΚΕΠ
ΚΕΔΚΕ
Χρηματοδότηση
INTERMEDIA