Αρχική Γραφείο Τύπου Ανακοινώσεις Με Επιτυχία η Έναρξη του 10ου Μαθητικού Φεστιβάλ Θεάτρου & Μουσικής Δήμου Γόρτυνας – Το πρόγραμμα της Παρασκευής 31/5/2023
Με Επιτυχία η Έναρξη του 10ου Μαθητικού Φεστιβάλ Θεάτρου & Μουσικής Δήμου Γόρτυνας – Το πρόγραμμα της Παρασκευής 31/5/2023 PDF Εκτύπωση

Με τις εξαιρετικές θεατρικές παραστάσεις, «Κρητική Καντάδα» από το Δημοτικό Σχολείο Αγίων Δέκα και «Ερωτόκριτος και Βονιφάτιος» από το 1ο Δημοτικό Σχολείο Τυμπακίου, άνοιξε η αυλαία του 10ο Μαθητικού Φεστιβάλ Θεάτρου & Μουσικής, στον αρχαιολογικό χώρο της Γόρτυνας. Μαθητές και εκπαιδευτικοί κέρδισαν το θερμό χειροκρότημα του κοινού, για την ευρηματικότητα, το χιούμορ και την φαντασία τους, ενώ ιδιαίτερο χρώμα έδωσαν τα εντυπωσιακά σκηνικά και κοστούμια.

Την έναρξη του φεστιβάλ κήρυξε ο Δήμαρχος Γόρτυνας, Μιχάλης Κοκολάκης, που καλωσόρισε τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τους θεατές και ευχαρίστησε όλους τους συντελεστές και ιδιαιτέρως του εθελοντές, για την πολύτιμη συνδρομή τους. «Το Μαθητικό Φεστιβάλ Θεάτρου & Μουσικής είναι ένας θεσμός που αντλεί την δυναμική του από όλους εσάς. Ένας θεσμός που μεγαλώνει διαρκώς, δίνοντας στα παιδιά μας την δυνατότητα να γνωρίσουν καλύτερα την ιστορία και τον σπουδαίο πολιτισμό του τόπου μας και να υιοθετήσουν το Αρχαίο Θέατρο της Γόρτυνας» τόνισε ο Δήμαρχος.

Την παρουσίαση έκανε η εκπαιδευτικός του Δημοτικού Σχολείου Βαγιονιάς Δέσποινα Γουργουλα, ενώ η αρχαιολόγος Μαρία Μαυριτσάκη αναφέρθηκε στην ιστορία και τον εκπαιδευτικό χαρακτήρα του θεάτρου: «Η ενασχόληση των μαθητών με ένα θεατρικό κείμενο, παλιό ή σύγχρονο, οδηγεί στην ολοκληρωμένη ανάπτυξη και πρόοδό τους. Μέσω αυτής, επιτυγχάνεται η συνεργασία, ο σεβασμός στον άλλο, δημιουργείται ένα κλίμα οικειότητας, ενώ δίνεται η δυνατότητα στους συμμετέχοντες να καλλιεργήσουν κοινωνικές και συναισθηματικές δεξιότητες, όπως η αυτοπεποίθηση, η αυτοεκτίμηση, ο αυτοέλεγχος και η ενσυναίσθηση» τόνισε, μεταξύ άλλων.

Στην τελετή έναρξης του φεστιβάλ παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίων Δέκα π. Εμμανουήλ Καργάκης, ο Δήμαρχος Φαιστού Γρηγόρης Νικολιδάκης, ο αντιδήμαρχος της Δ.Ε. Γόρτυνας Γιάννης Λιοδακάκης και οι δημοτικοί σύμβουλοι Κωνσταντίνος Κοκκινάκης, Κωνσταντίνος Πηρουνάκης, Αντώνης Βαλεργάκης, η γενική γραμματέας του Δήμου Γόρτυνας Κέλυ Γαρεφαλάκη, η πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Δήμου Γόρτυνας Σοφία Χατζάκη - Σφακιανάκη, η διαχειρίστρια των Σχολικών Επιτροπών Δήμου Γόρτυνας Μαρία Σφακιανάκη - Ντελάκη, η αντιδήμαρχος Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Υγείας του Δήμου Φαιστού Βασιλεία Αρμουτάκη - Ροδουσάκη, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Φαιστού Γιάννης Μαθιουδάκης, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Μεσαράς «Φαιστός» Γρηγόρης Γιαμαλάκης, ο πρόεδρος της κοινότητας Αμπελούζου Στέλιος Ξημεράκης, η προϊσταμένη της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Γόρτυνας Όλγα Αμβράζη, τα μέλη των τοπικών συμβουλίων Νυβρίτου Πέτρος Ασιθιανάκης και Αγίας Βαρβάρας Γιώργος Καλαϊτζάκης, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων των Δήμων Γόρτυνας και Φαιστού.

Το 10ο Μαθητικό Φεστιβάλ Θεάτρου & Μουσικής συνδιοργανώνουν ο Δήμος Γόρτυνας, η Περιφέρεια Κρήτης, το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Κρήτης, το Υπουργείο Πολιτισμού - Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηρακλείου και το Σωματείο «Διάζωμα», με την ευγενική χορηγία από το Νερό Ρούβας και την εταιρεία Ι.Κ. Χριστάκης Α.Ε. και την πολύτιμη συμβολή φορέων και συλλόγων της ευρύτερης περιοχής και εθελοντών.

Το σημερινό πρόγραμμα

Το 10ο Μαθητικό Φεστιβάλ συνεχίζεται σήμερα, Παρασκευή 31/5/2024, με τις παραστάσεις: «Επαγγέλματα πολλά... τι να διαλέξω τελικά;» από το Δημοτικό Σχολείο Βαγιονιάς, «Εφηβικές εξισώσεις» από το Γυμνάσιο Αγίας Βαρβάρας και «Λυσιστράτη» από το Δημοτικό Σχολείο Πετροκεφαλίου. Ώρα έναρξης παραστάσεων: 20:30.

Περισσότερες πληροφορίες και το πρόγραμμα κάθε ημέρας, στην επίσημη σελίδα του φεστιβάλ στο Facebook: https://www.facebook.com/mathitikofestivalgortynas

Click image to open!
Click image to open!
Click image to open!
Click image to open!
Click image to open!
Click image to open!

 
Δήμος Γόρτυνας
 
 
 
 
dgortynas-covid-19.jpg

Έργα ΕΣΠΑ

sima-espa.png
Χάρτης Περιοχής
Διαβούλευση για την εκπόνηση Σχεδίου Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων
Εξατομικευμένη Ψυχοκοινωνική Παρέμβαση και Συμβουλευτική για Μαθησιακές Δυσκολίες
Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών
Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων
Κέντρο Κοινότητας Δήμου Γόρτυνας
ΚΕΠ
ΚΕΔΚΕ
Χρηματοδότηση
INTERMEDIA