Αρχική Γραφείο Τύπου Ανακοινώσεις Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή ολοκληρώθηκε το 10ο Μαθητικό Φεστιβάλ Θεάτρου & Μουσικής Δήμου Γόρτυνας
Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή ολοκληρώθηκε το 10ο Μαθητικό Φεστιβάλ Θεάτρου & Μουσικής Δήμου Γόρτυνας PDF Εκτύπωση

Με το δρώμενο «Τα πρόσωπα του ρατσισμού», από τα παιδιά του Κέντρου Δημιουργικής Μελέτης Ασημίου «ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ» και την θεατρική παράσταση «Μια τρελή τρελή οικογένεια», από το Γυμνάσιο Τυμπακίου, έπεσε η αυλαία του 10ου Μαθητικού Φεστιβάλ Θεάτρου & Μουσικής Δήμου Γόρτυνας.

Στο φεστιβάλ συμμετείχαν, συνολικά, 374 μαθητές και 72 εκπαιδευτικοί από 18 σχολεία, από τους Δήμους Γόρτυνας και Φαιστού και συγκεκριμένα: από τα Δημοτικά Σχολείων Αγίων Δέκα, 1ο Τυμπακίου, Βαγιονιάς, Πετροκεφαλίου, Βώρων, Καλυβιανής, Καπαριανών, Πιτσιδίων, Σκουρβούλων, Ζαρού, Ασημίου, Αντισκαρίου, Αγίας Βαρβάρας, Μητρόπολης, από τα Γυμνάσια Αγίας Βαρβάρας, Τυμπακίου, από το Ωδείο «Κονσέρτο» και από το Κέντρο Δημιουργικής Μελέτης Ασημίου «ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ».

Με την ευρηματικότητα, την αισιοδοξία, το μεράκι και το χαμόγελό τους και έχοντας την υποστήριξη των δασκάλων και καθηγητών τους, τα παιδιά μας χάρισαν στιγμές γέλιου και συγκίνησης και κατάφεραν να μας μεταδώσουν την χαρά, τον ενθουσιασμό τους και την αγάπη τους για το θέατρο και την μουσική. Η επιτυχία του 10ου Μαθητικού Φεστιβάλ Θεάτρου & Μουσικής αποτυπώθηκε και στην μεγάλη προσέλευση θεατών, όλες τις ημέρες του φεστιβάλ.

Στην επιτυχημένη διεξαγωγή του φεστιβάλ συνέβαλαν, ως συνδιοργανωτές, η Περιφέρεια Κρήτης, το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Κρήτης, το Υπουργείο Πολιτισμού - Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηρακλείου και το Σωματείο «Διάζωμα». Επιπλέον, οι χορηγοί της διοργάνωσης, το «Νερό Ρούβας» και η εταιρεία Ι.Κ. Χριστάκης Α.Ε., οι εργαζόμενοι στον αρχαιολογικό χώρο της Γόρτυνας, το προσωπικό του Δήμου Γόρτυνας, καθώς και οι εθελοντές μας, που είχαν καθοριστική συμβολή στην προετοιμασία των παραστάσεων και την οργάνωση όλων των δράσεων του φεστιβάλ.

Ο Δήμαρχος Γόρτυνας, Μιχάλης Κοκολάκης, τόνισε: «Το 10ο Μαθητικό Φεστιβάλ Θεάτρου & Μουσικής Δήμου Γόρτυνας ολοκληρώθηκε, επιτυγχάνοντας πλήρως τον κεντρικό σκοπό του, που είναι η ανάδειξη της σπουδαίας πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου μας και η σφυρηλάτηση ισχυρών δεσμών μεταξύ της μαθητικής κοινότητας και του αρχαιολογικού χώρου της Γόρτυνας και, ειδικότερα, του, υπό ανασκαφή, Αρχαίου Θεάτρου της Γόρτυνας. Ένα μεγάλο ευχαριστώ, από καρδιάς, στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς για την συμμετοχή, και την εξαιρετική συνεργασία, στους συνδιοργανωτές, χορηγούς, εθελοντές και στους θεατές, για την υποστήριξή τους».

Ιδιαιτέρως ευχαριστούμε τις εκπαιδευτικούς Δέσποινα Γουργουλα και Μαρία Λενακάκη, από τα Δημοτικά Σχολεία Βαγιονιάς και Αγίων Δέκα, αντίστοιχα, που ανέλαβαν το δύσκολο έργο της παρουσίασης του φεστιβάλ, την αρχαιολόγο Μαρία Μαυριτσάκη, την πρόεδρο της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Σοφία Χατζάκη - Σφακιανάκη, την διαχειρίστρια των Σχολικών Επιτροπών Μαρία Σφακιανάκη - Ντελάκη, την προϊσταμένη της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Γόρτυνας Όλγα Αμβράζη και τους Πέτρο Ασιθιανάκη (μέλος τοπικού συμβουλίου Νυβρίτου), Δημήτρη Φραγκιαδάκη, Βάσω Αγριμάκη, Μαρία Μιχελάκη, Γιάννη Καπαρουδάκη, για την συμβολή τους στην επιτυχημένη διεξαγωγή του φεστιβάλ.

Click image to open!
Click image to open!
Click image to open!
Click image to open!
Click image to open!
Click image to open!
Click image to open!
Click image to open!
Click image to open!
Click image to open!
Click image to open!
Click image to open!
Click image to open!
Click image to open!
Click image to open!
Click image to open!
Click image to open!

 
Δήμος Γόρτυνας
 
 
 
 
dgortynas-covid-19.jpg

Έργα ΕΣΠΑ

sima-espa.png
Χάρτης Περιοχής
Διαβούλευση για την εκπόνηση Σχεδίου Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων
Εξατομικευμένη Ψυχοκοινωνική Παρέμβαση και Συμβουλευτική για Μαθησιακές Δυσκολίες
Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών
Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων
Κέντρο Κοινότητας Δήμου Γόρτυνας
ΚΕΠ
ΚΕΔΚΕ
Χρηματοδότηση
INTERMEDIA