Αρχική Γραφείο Τύπου Ανακοινώσεις 1ος Γενικός Δολωματικός Ψεκασμός Δακοκτονίας σε Βασιλική, Βασιλικά Ανώγεια και Μιαμού
1ος Γενικός Δολωματικός Ψεκασμός Δακοκτονίας σε Βασιλική, Βασιλικά Ανώγεια και Μιαμού PDF Εκτύπωση

Η Δ/νση Αγροτικής Ανάπτυξης Π. Ε. Ηρακλείου γνωστοποιεί ότι με την προϋπόθεση των κατάλληλων καιρικών συνθηκών, θα ξεκινήσει ο 1ος ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΟΛΩΜΑΤΙΚΟΣ ΨΕΚΑΣΜΟΣ δακοκτονίας του τομέα ΤΥΜΠΑΚΙΟΥ Δ. ΦΑΙΣΤΟΥ
  • την ΔΕΥΤΕΡΑ 15/07/24 στις Τ.Κ. BAΣΙΛΙΚΗ, ΒΑΣΙΛΙΚΑ ΑΝΩΓΕΙΑ και ΜΙΑΜΟΥ

Παρακαλούνται όσοι ελαιοπαραγωγοί έχουν περιφραγμένα ελαιόφυτα να μεριμνήσουν ώστε ο εργολάβος ψεκασμού να έχει πρόσβαση σε αυτά για να μπορεί να τα ψεκάσει και οι βιοκαλλιεργητές να σημαδέψουν τα ελαιόφυτά τους για να αποφευχθεί πιθανός ανεπιθύμητος ψεκασμός.

Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δοθεί σε περιοχές με χαμηλά ποσοστά καρποφορίας δεδομένου ότι σε αυτές, η αποτελεσματικότητα των δολωματικών ψεκασμών του προγράμματος είναι εξαιρετικά αμφίβολη και ως εκ τούτου ίσως χρειαστεί να επέμβουν με ιδία μέσα, ενεργώντας πάντα υπό την καθοδήγηση των τεχνικών τους συνεργατών.

Επίσης, επισημαίνεται η υποχρέωση του εργολάβου καθ' όλη τη διάρκεια των ψεκασμών, να αναρτά από την προηγούμενη μέρα, σε εμφανή δημόσιο χώρο, τις τοποθεσίες στις οποίες θα πραγματοποιούνται ψεκασμοί προκειμένου να λαμβάνουν γνώση οι ενδιαφερόμενοι ελαιοκαλλιεργητές. Οι τελευταίοι, επιβάλλεται να επισκέπτονται συχνά τα ελαιόφυτά τους ώστε να διαπιστώνουν την καλή εφαρμογή των ψεκασμών και την αποτελεσματικότητά τους και να μεταφέρουν στην υπηρεσία μας έγκαιρα όποιο πρόβλημα υποπέσει στην αντίληψή τους.

Τηλ. επικοινωνίας: 2892022375, 2813407980-1, 2813407971.

 

 
Δήμος Γόρτυνας
 
 
 
 
dgortynas-covid-19.jpg

Έργα ΕΣΠΑ

sima-espa.png
Χάρτης Περιοχής
Διαβούλευση για την εκπόνηση Σχεδίου Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων
Εξατομικευμένη Ψυχοκοινωνική Παρέμβαση και Συμβουλευτική για Μαθησιακές Δυσκολίες
Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών
Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων
Κέντρο Κοινότητας Δήμου Γόρτυνας
ΚΕΠ
ΚΕΔΚΕ
Χρηματοδότηση
INTERMEDIA