Αρχική Γραφείο Τύπου Δελτία Τύπου Συνάντηση με Κατοίκους των Στερνών για το Έργο της Λιμνοδεξαμενής
Συνάντηση με Κατοίκους των Στερνών για το Έργο της Λιμνοδεξαμενής PDF Εκτύπωση

Ενημερωτική συνάντηση με αντικείμενο τις τελευταίες εξελίξεις και τις διαδικασίες αγοράς γης που πρέπει να ακολουθήσουν, για τις ανάγκες υλοποίησης του έργου της Λιμνοδεξαμενής Στερνών, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 13 Νοεμβρίου, στις Στέρνες.

Οι κάτοικοι των Στερνών και ιδιοκτήτες εκτάσεων που πρέπει να αγοραστούν ώστε να προχωρήσει το (ζωτικής σημασίας για την περιοχή) έργο, είχαν την δυνατότητα να ενημερωθούν λεπτομερώς για την πορεία του έργου, τις εκτάσεις που πρέπει να παραχωρηθούν, αλλά και για τα χρηματικά ποσά που δικαιούνται.

Μετά από πρόταση της δημοτικής αρχής, συμφωνήθηκε, μάλιστα, η σύσταση επιτροπής που θα μεταβεί στην Περιφέρεια Κρήτης, εκπροσωπώντας το σύνολο των ιδιοκτητών, προκειμένου να εξαντληθεί κάθε περιθώριο ώστε να δοθούν οι μέγιστες δυνατές τιμές για την αγορά γης.

Από την πλευρά της δημοτικής αρχής, τονίστηκε ότι η Λιμνοδεξαμενή Στερνών είναι ένα έργο πνοής που υλοποιείται από την Περιφέρεια Κρήτης, με ενδιάμεσο φορέα τον Δήμο Γόρτυνας, το οποίο θα δώσει λύση στο σοβαρό πρόβλημα άρδευσης που αντιμετωπίζει η περιοχή. Επιπλέον, επισημάνθηκε ότι, με την στήριξη της τοπικής κοινωνίας, με την αμέριστη βοήθεια του Περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρου Αρναουτάκη και των υπηρεσιών της Περιφέρειας, το έργο μπορεί να μπει σύντομα σε τροχιά δημοπράτησης.

Σημειώνεται ότι, σε περίπτωση που κάποιοι από τους ιδιοκτήτες εκτάσεων δεν δεχθούν να τις παραχωρήσουν ώστε να υλοποιηθεί το έργο, η Περιφέρεια Κρήτης έχει κάνει γνωστό ότι θα προχωρήσει σε διαδικασίες αναγκαστικής απαλλοτρίωσης.

Στην συνάντηση με τους κατοίκους των Στερνών παραβρέθηκαν ο επικεφαλής της παράταξης «Μεγάλη Γόρτυνα», Μιχάλης Κοκολάκης, οι αντιδήμαρχοι, Κωνσταντίνος Τσικνάκης, Σοφία Χατζάκη - Σφακιανάκη, Θοδωρής Σαβουιδάκης, Στέλιος Σηφάκης, οι δημοτικοί σύμβουλοι, Θανάσης Δεσδενάκης, Γιώργος Σταματάκης, Γιώργος Κουμιανάκης, Τίτος Χατζάκης, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Στερνών, Νίκος Τσατσάκης και ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Διονυσίου, Μύρων Σταματάκης.

 

Click image to open!
Click image to open!
Click image to open!

 
Δήμος Γόρτυνας
 
 
 
 
dgortynas-covid-19.jpg

Έργα ΕΣΠΑ

sima-espa.png
Χάρτης Περιοχής
Διαβούλευση για την εκπόνηση Σχεδίου Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων
Εξατομικευμένη Ψυχοκοινωνική Παρέμβαση και Συμβουλευτική για Μαθησιακές Δυσκολίες
Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών
Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων
Κέντρο Κοινότητας Δήμου Γόρτυνας
ΚΕΠ
ΚΕΔΚΕ
Χρηματοδότηση
INTERMEDIA