Αρχική Γραφείο Τύπου Δελτία Τύπου Σε Πανασό και Γέργερη οι «Μυθοκρουσμένοι»
Σε Πανασό και Γέργερη οι «Μυθοκρουσμένοι» PDF Εκτύπωση

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 5η «Μυθοκρουσία» για το σχολικό έτος 2019 – 2020, από την Περιβαλλοντική Ομάδα του Εσπερινού Γυμνασίου Ηρακλείου - Οι «Μυθοκρουσμένοι». Τα μέλη της ομάδας επισκέφθηκαν φυσικά και ιστορικά μνημεία, καθώς και χώρους πολιτισμού σε Πανασό και Γέργερη (Μνημειακή Ελιά Πανασού, Μουσείο Απολιθωμάτων – καφενείο Δαμιανάκη, Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Γέργερης, Λίμνη Διγενή, Αρχαία Λατομεία Πανασού, Λούτρα Πανασού), στο πλαίσιο του προγράμματος «Τα όμορφα χωριά ζωντανεύουν».

Στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Γέργερης, τους «Μυθοκρουσμένους» υποδέχθηκαν ο επικεφαλής της παράταξης «Μεγάλη Γόρτυνα», Μιχάλης Κοκολάκης, οι αντιδήμαρχοι Στέλιος Σηφάκης, Θοδωρής Σαβουιδάκης και ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Γέργερης, Μανώλης Προκοπάκης. Τα μέλη της ομάδας ενημερώθηκαν για την προσπάθεια που βρίσκεται σε εξέλιξη προκειμένου να συντηρηθούν τα εκθέματα, να αναβαθμιστεί και να επαναλειτουργήσει το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Γέργερης, προς όφελος της τοπικής κοινωνίας και της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Πρόθεση της δημοτικής αρχής είναι το μουσείο (που τα προηγούμενα χρόνια είχε εγκαταλειφθεί), να «αναγεννηθεί» και να αποτελέσει πόλο έλξης για μαθητές, επιστήμονες – ερευνητές, κατοίκους και επισκέπτες της περιοχής.

Click image to open!
Click image to open!
Click image to open!

 
Δήμος Γόρτυνας
 
 
 
 
dgortynas-covid-19.jpg

Έργα ΕΣΠΑ

sima-espa.png
Χάρτης Περιοχής
Διαβούλευση για την εκπόνηση Σχεδίου Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων
Εξατομικευμένη Ψυχοκοινωνική Παρέμβαση και Συμβουλευτική για Μαθησιακές Δυσκολίες
Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών
Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων
Κέντρο Κοινότητας Δήμου Γόρτυνας
ΚΕΠ
ΚΕΔΚΕ
Χρηματοδότηση
INTERMEDIA