Αρχική Γραφείο Τύπου Δελτία Τύπου Υπογραφή Σύμβασης για την Τακτοποίηση Σχολικών Κτιρίων
Υπογραφή Σύμβασης για την Τακτοποίηση Σχολικών Κτιρίων PDF Εκτύπωση

Στην υπογραφή σύμβασηςγια την τακτοποίηση 13 σχολικών συγκροτημάτων<, που λειτουργούσαν ως τώρα χωρίς νόμιμη άδεια (αυθαίρετα), προχώρησε ο πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Γόρτυνας, Στέλιος Μαυρίδης>, παρουσία του Δημάρχου Γόρτυνας, Λευτέρη Κοκολάκη και του επικεφαλής της παράταξης «Μεγάλη Γόρτυνα», Μιχάλη Κοκολάκη.

 

Η τακτοποίηση, που ανατέθηκε σε μελετητικό γραφείο, αφορά στα Δημοτικά Σχολεία Κρότου, Βαγιωνιάς, Γκαγκαλών, Μητρόπολης, Αγίας Βαρβάρας (δύο ξεχωριστά οικόπεδα), Σοκαρά, Στόλων, Καστελίου, στα Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία Αγίων Δέκα, Αγίου Θωμά, Μεγάλης Βρύσης και στα Νηπιαγωγεία 1ο και 2ο Αγίας Βαρβάρας. Η σύμβαση προβλέπει πλήρη αρχιτεκτονική μελέτη για κάθε σχολικό συγκρότημα, καθώς και πληρωμή των σχετικών παραβόλων.

Η τακτοποίηση των σχολικών κτιρίων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, που δίνει λύση σε ένα χρόνιο πρόβλημα και διασφαλίζει την νόμιμη λειτουργία των σχολικών μονάδων, εντάσσεται σε μια συνολική προσπάθεια συμμαζέματος των περιουσιακών στοιχείων του Δήμου μας. Στόχος της δημοτικής αρχής είναι η ένταξη των σχολικών κτιρίων, καθώς και άλλων κτιρίων που ανήκουν στον Δήμο μας, σε προγράμματα ενεργειακής αναβάθμισης, ώστε να καταστούν λιγότερο ενεργοβόρα και να εξοικονομηθούν μεγάλα χρηματικά ποσά, προς όφελος των δημοτών

τόνισε ο Δήμαρχος Γόρτυνας, Λευτέρης Κοκολάκης.

 

ypografi-symvasis-taktopoiisi-scholikon-ktirion.jpg

 

 
Δήμος Γόρτυνας
 
 
 
 
dgortynas-covid-19.jpg

Έργα ΕΣΠΑ

sima-espa.png
Χάρτης Περιοχής
Διαβούλευση για την εκπόνηση Σχεδίου Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων
Εξατομικευμένη Ψυχοκοινωνική Παρέμβαση και Συμβουλευτική για Μαθησιακές Δυσκολίες
Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών
Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων
Κέντρο Κοινότητας Δήμου Γόρτυνας
ΚΕΠ
ΚΕΔΚΕ
Χρηματοδότηση
INTERMEDIA