Αρχική Γραφείο Τύπου Δελτία Τύπου Υποβολή Πρότασης για την Εγκατάσταση Εξοπλισμού Πρόσβασης ΑμεΑ σε Παραλίες του Δήμου Γόρτυνας
Υποβολή Πρότασης για την Εγκατάσταση Εξοπλισμού Πρόσβασης ΑμεΑ σε Παραλίες του Δήμου Γόρτυνας PDF Εκτύπωση

Χρηματοδότηση ύψους 178.433,20 ευρώ για την προμήθεια και εγκατάσταση εξοπλισμού πρόσβασης ΑμεΑ σε τρεις δημοφιλείς παραλίες του Δήμου Γόρτυνας (Λέντας, Κουδουμάς, Άη Γιάννης) διεκδικεί η δημοτική αρχή, με σχετική πρόταση που κατατέθηκε προς ένταξη στο ΕΣΠΑ.

 

Η πρόταση περιλαμβάνει την δημιουργία (μη μόνιμων) υποδομών, που θα παρέχουν σε ΑμεΑ την δυνατότητα ασφαλούς πρόσβασης στην θάλασσα και στον ευρύτερο χώρο των παραλιών. Μεταξύ άλλων, προβλέπεται η δημιουργία ξύλινων διαδρόμων, αποδυτηρίων και χώρων υγιεινής για ΑμεΑ, η τοποθέτηση σκιάστρων (ομπρέλες) και πληροφοριακών πινακίδων, καθώς και η δημιουργία θέσεων στάθμευσης για ΑμεΑ σε κάθε παραλία. Οι εγκαταστάσεις θα μπορούν να απομακρύνονται προς φύλαξη κατά τους χειμερινούς μήνες, χωρίς να υπάρχει επιβάρυνση για το φυσικό περιβάλλον.

 

Οι παραλίες Λέντας, Κουδουμάς και Άη Γιάννης επιλέχθηκαν με κριτήριο την καλύτερη εξυπηρέτηση των επισκεπτών (είναι οι πλέον πολυσύχναστες παραλίες του Δήμου Γόρτυνας), τα χαρακτηριστικά τους (πλάτος ακτής, καταλληλότητα χώρου για την εγκατάσταση των υποδομών κλπ.), καθώς και την δυνατότητα ομαλής λειτουργίας και εποπτείας του εξοπλισμού.

 

Ο σεβασμός απέναντι στα ΑμεΑ αποτελεί δείγμα πολιτισμού της κοινωνίας μας. Έχοντας ήδη εξασφαλίσει κονδύλια ύψους 91.500 ευρώ για κατασκευή ραμπών και χώρων υγιεινής για ΑμεΑ σε σχολικές μονάδες, μέσω του προγράμματος «Φιλόδημος II», διεκδικούμε ακόμα μία σημαντική χρηματοδότηση, με στόχο να διαμορφωθούν οι κατάλληλες συνθήκες ώστε τα ΑμεΑ να απολαμβάνουν την θάλασσα και τις παραλίες μας με ασφάλεια.

 

Επιπλέον, με τις παρεμβάσεις που προτείνουμε, θα δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για την ανάπτυξη του τουρισμού και την προσέλκυση επισκεπτών με κινητικές δυσκολίες, που θα μπορούν να κάνουν τις καλοκαιρινές διακοπές τους σε ένα περιβάλλον φιλικό και ανθρώπινο.

Aναφέρει ο Δήμαρχος Γόρτυνας, Λευτέρης Κοκολάκης.

 

 

 

 

 

 
Δήμος Γόρτυνας
 
 
 
 
dgortynas-covid-19.jpg

Έργα ΕΣΠΑ

sima-espa.png
Χάρτης Περιοχής
Διαβούλευση για την εκπόνηση Σχεδίου Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων
Εξατομικευμένη Ψυχοκοινωνική Παρέμβαση και Συμβουλευτική για Μαθησιακές Δυσκολίες
Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών
Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων
Κέντρο Κοινότητας Δήμου Γόρτυνας
ΚΕΠ
ΚΕΔΚΕ
Χρηματοδότηση
INTERMEDIA