Αρχική Γραφείο Τύπου Δελτία Τύπου Χρηματοδότηση 204.848 ευρώ για Βυθιζόμενους Κάδους
Χρηματοδότηση 204.848 ευρώ για Βυθιζόμενους Κάδους PDF Εκτύπωση

 

 

Ακόμα μια σημαντική χρηματοδότηση, ύψους 204.848 ευρώ, για την προμήθεια και εγκατάσταση βυθιζόμενων κάδων διαβαθμισμένης συμπίεσης απορριμμάτων και ανακυκλώσιμων υλικών σε τέσσερις οικισμούς του Δήμου μας, εξασφάλισε η δημοτική αρχή. Η χρηματοδότηση προέρχεται από το πρόγραμμα «Δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου» (Άξονας Προτεραιότητας 1: «Αστική Αναζωογόνηση»), του Πράσινου Ταμείου και αφορά σε τέσσερα συστήματα βυθιζόμενων κάδων, που θα τοποθετηθούν στην Αγία Βαρβάρα, το Ασήμι, την Γέργερη και την Βαγιωνιά.

 

Με τους νέους υπόγειους κάδους, θα αναβαθμιστεί η καθημερινότητα και η ποιότητα ζωής των δημοτών μας, καθώς θα βελτιωθεί σημαντικά η λειτουργία της υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου μας, αλλά και η εικόνα των σημείων εναπόθεσης απορριμμάτων και ανακυκλώσιμων υλικών. Κάθε σύστημα θα αποτελείται από δύο κάδους που, χάρη στην τεχνολογία συμπίεσης που διαθέτουν, θα έχουν έως 10 φορές μεγαλύτερη χωρητικότητα σε σύγκριση με τους κοινούς κάδους.

Με την τοποθέτηση και αξιοποίηση των νέων υπόγειων κάδων, θα υπάρξουν πολλαπλά οφέλη και από περιβαλλοντικής και αισθητικής πλευράς, καθώς και σημαντική εξοικονόμηση πόρων και ενέργειας για τον Δήμο μας. Η δημοτική αρχή συνεχίζει να διεκδικεί νέες χρηματοδοτήσεις, αξιοποιώντας κάθε πρόγραμμα και κάθε χρηματοδοτικό εργαλείο, με στόχο την αναβάθμιση της καθημερινότητας των δημοτών.

 

kadoi.jpg

 
Δήμος Γόρτυνας
 
 
 
 
dgortynas-covid-19.jpg

Έργα ΕΣΠΑ

sima-espa.png
Χάρτης Περιοχής
Διαβούλευση για την εκπόνηση Σχεδίου Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων
Εξατομικευμένη Ψυχοκοινωνική Παρέμβαση και Συμβουλευτική για Μαθησιακές Δυσκολίες
Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών
Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων
Κέντρο Κοινότητας Δήμου Γόρτυνας
ΚΕΠ
ΚΕΔΚΕ
Χρηματοδότηση
INTERMEDIA