Αρχική Γραφείο Τύπου Δελτία Τύπου Ενημέρωση Σχετικά με την Υποβολή Αιτήσεων από τους Σεισμόπληκτους για τις Αποζημιώσεις και την Διενέργεια Αυτοψιών σε Κτίρια που Έχουν Υποστεί Ζημιές
Ενημέρωση Σχετικά με την Υποβολή Αιτήσεων από τους Σεισμόπληκτους για τις Αποζημιώσεις και την Διενέργεια Αυτοψιών σε Κτίρια που Έχουν Υποστεί Ζημιές PDF Εκτύπωση

 

 

Με τα ΦΕΚ 4646/Β΄/7-10-2021, 4911/Β΄/22-10-2021, 4912/Β΄/22-10-2021, οριοθετήθηκαν οι σεισμόπληκτες περιοχές του Δήμου Γόρτυνας και καθορίστηκαν οι διαδικασίες βάσει των οποίων οι δικαιούχοι μπορούν να διεκδικήσουν οικονομική ενίσχυση/ αποζημίωση ως:

 

  • έναντι στεγαστικής συνδρομής, για κτίρια που έχουν υποστεί ζημιές λόγω της σεισμικής δραστηριότητας
  • αποζημίωση οικοσκευής
  • απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ

 

 

 

Ως εκ τούτου, οι σεισμόπληκτοι δημότες μας μπορούν να υποβάλουν τις αιτήσεις τους μέσω της πλατφόρμας https://arogi.gov.gr, η οποία είναι ήδη ανοικτή για τους δικαιούχους από την Δημοτική Ενότητα Αγίας Βαρβάρας και στην οποία ενσωματώνονται σταδιακά και οι υπόλοιπες σεισμόπληκτες περιοχές του Δήμου μας. Εντός των επόμενων ημερών, όλοι οι δικαιούχοι θα έχουν την δυνατότητα να υποβάλουν τις αιτήσεις τους μέσω της πλατφόρμας.

Οι σεισμόπληκτοι των οποίων οι οικίες και επιχειρήσεις δεν έχουν ελεγχθεί ακόμα από κλιμάκια μηχανικών, σύμφωνα με το ΦΕΚ 4646, Τεύχος Β΄/7-10-2021, πρέπει να υποβάλουν αίτηση για διενέργεια αυτοψίας στην Διεύθυνση Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών Κεντρικής Ελλάδας (Δ.Α.Ε.Φ.Κ. – Κ.Ε.), με τα εξής δικαιολογητικά:

 

  1. Αίτηση προς την ΔΑΕΦΚ (δείτε την σχετική φωτογραφία)
  2. Τίτλος/οι ιδιοκτησίας ακινήτου/ων
  3. Φωτογραφίες πληγέντος κτιρίου (με υπογραφή του ιδιοκτήτη)
  4. Οδοιπορικό σκαρίφημα (χάρτης/σχεδιάγραμμα, από όπου να προκύπτει η ακριβής τοποθεσία του ακινήτου, ώστε να είναι εφικτός ο εντοπισμός του από τα κλιμάκια μηχανικών)

 

 

 

 

Οι αιτήσεις αποστέλλονται στην Δ.Α.Ε.Φ.Κ. – Κ.Ε. με τους εξής τρόπους:

 

  • Α) Μέσω ταχυδρομείου, με συστημένο φάκελο, προς την Δ.Α.Ε.Φ.Κ. – Κ.Ε., στην διεύθυνση: Ι. Κόνιαρη 43, Τ.Κ. 11471, Αθήνα.
  • Β) Μέσω e-mail, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

 

 

Οι αιτήσεις για την διενέργεια αυτοψίας σε κτίρια που έχουν πληγεί, πρέπει να υποβληθούν εντός 6 μηνών.

 

Σχετικά Αρχεία

Αρχείο pdf (174 KB)
ΑΙΤΗΣΗ ΑΥΤΟΨΙΑΣ

 
Δήμος Γόρτυνας
 
 
 
 
dgortynas-covid-19.jpg

Έργα ΕΣΠΑ

sima-espa.png
Χάρτης Περιοχής
Διαβούλευση για την εκπόνηση Σχεδίου Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων
Εξατομικευμένη Ψυχοκοινωνική Παρέμβαση και Συμβουλευτική για Μαθησιακές Δυσκολίες
Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών
Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων
Κέντρο Κοινότητας Δήμου Γόρτυνας
ΚΕΠ
ΚΕΔΚΕ
Χρηματοδότηση
INTERMEDIA