Αρχική Γραφείο Τύπου Ανακοινώσεις Νέα Χρηματοδότηση, Ύψους 3.883.130,26 Ευρώ, για Βελτίωση Υποδομών και Κατασκευή Δικτύων Ύδρευσης
Νέα Χρηματοδότηση, Ύψους 3.883.130,26 Ευρώ, για Βελτίωση Υποδομών και Κατασκευή Δικτύων Ύδρευσης PDF Εκτύπωση

Μια νέα πολύ σημαντική χρηματοδότηση, ύψους 3.883.130,26 ευρώ, που θα αξιοποιηθεί για την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό των υποδομών ύδρευσης του Δήμου μας και θα συμβάλλει στην αύξηση των διαθέσιμων αποθεμάτων νερού και στην βέλτιστη διαχείρισή τους, εξασφάλισε η δημοτική αρχή...

Μια νέα πολύ σημαντική χρηματοδότηση, ύψους 3.883.130,26 ευρώ, που θα αξιοποιηθεί για την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό των υποδομών ύδρευσης του Δήμου μας και θα συμβάλλει στην αύξηση των διαθέσιμων αποθεμάτων νερού και στην βέλτιστη διαχείρισή τους, εξασφάλισε η δημοτική αρχή. Το έργο «Βελτίωση Υποδομών Ύδρευσης Δήμου Γόρτυνας - Κατασκευή Δικτύων - Αντιμετώπιση Διαρροών» εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014 - 2020» και περιλαμβάνει τις εξής παρεμβάσεις:

  • Κατασκευή νέου δικτύου ύδρευσης Τ.Κ. Αγίας Βαρβάρας και Τ.Κ. Άνω Μουλίων, συνολικού μήκους 9,198 χιλιομέτρων - Αξιοποίηση γεώτρησης στην θέση «Λαντουράς» και σύνδεση των υποδομών με το σύστημα τηλεελέγχου.
  • Αντικατάσταση δικτύων ύδρευσης Τ.Κ. Μεγάλης Βρύσης και Πρεβελιανών, συνολικού μήκους 2,192 χιλιομέτρων - Αξιοποίηση γεώτρησης στην θέση «Σταυρός» - Κατασκευή δεξαμενής και σύνδεση των υποδομών με το σύστημα τηλεελέγχου.
  • Αντικατάσταση παλαιού δικτύου ύδρευσης Τ.Κ. Βαγιωνιάς, συνολικού μήκους 4,230 χιλιομέτρων.
  • Αντικατάσταση παλαιού δικτύου ύδρευσης Τ.Κ. Μιαμούς, συνολικού μήκους 2,429 χιλιομέτρων.
  • Αντικατάσταση παλαιού δικτύου ύδρευσης Τ.Κ. Στερνών, συνολικού μήκους 650 μέτρων.
  • Ανόρυξη 4 γεωτρήσεων.
  • Αξιοποίηση 12 γεωτρήσεων.
  • Σύνδεση των ανωτέρω εγκαταστάσεων με το σύστημα τηλεελέγχου του Δήμου Γόρτυνας.
  • Εκσκαφές και λοιπές εργασίες υποστήριξης, σε τεχνικό και διαχειριστικό επίπεδο.
«Μετά την χρηματοδότηση, ύψους 2.073.981,47 ευρώ, που εξασφαλίσαμε για τον εκσυγχρονισμό των υποδομών άρδευσης του ΤΟΕΒ Γέργερης, ήρθε τώρα ακόμα μια μεγάλη χρηματοδότηση, που αλλάζει τα δεδομένα και τις δυνατότητες του Δήμου μας στον τομέα της ύδρευσης. Και στις δύο περιπτώσεις καταθέσαμε άρτιες μελέτες, οι οποίες αξιολογήθηκαν και εγκρίθηκαν από τα αρμόδια υπουργεία. Σε πείσμα όσων επιμένουν να υποβαθμίζουν τον Δήμο μας και τις προσπάθειες που καταβάλλουμε ως δημοτική αρχή, αποδείξαμε εμπράκτως ότι με υπευθυνότητα, σοβαρότητα, αξιοκρατία και μεθοδική δουλειά, ο Δήμος μας μπορεί να έχει ισχυρή φωνή, να διεκδικεί, να δηλώνει παρών στα κέντρα λήψης αποφάσεων και να μην είναι ο φτωχός συγγενής, όπως, δυστυχώς, συνέβαινε στο παρελθόν. Κοιτάμε μπροστά και συνεχίζουμε να δουλεύουμε, προς όφελος των κοινοτήτων και των δημοτών μας» τόνισε ο Δήμαρχος, Λευτέρης Κοκολάκης.

 

Click image to open!
Click image to open!

 
Δήμος Γόρτυνας
 
 
 
 
dgortynas-covid-19.jpg

Έργα ΕΣΠΑ

sima-espa.png
Χάρτης Περιοχής
Διαβούλευση για την εκπόνηση Σχεδίου Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων
Εξατομικευμένη Ψυχοκοινωνική Παρέμβαση και Συμβουλευτική για Μαθησιακές Δυσκολίες
Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών
Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων
Κέντρο Κοινότητας Δήμου Γόρτυνας
ΚΕΠ
ΚΕΔΚΕ
Χρηματοδότηση
INTERMEDIA