Αρχική Γραφείο Τύπου Ανακοινώσεις Εκδήλωση Μνήμης και Τιμής για τους Ήρωες της Γέργερης και της Νυβρίτου
Εκδήλωση Μνήμης και Τιμής για τους Ήρωες της Γέργερης και της Νυβρίτου PDF Εκτύπωση

Με την δέουσα λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση μνήμης και τιμής για τους ήρωες της Γέργερης και της Νυβρίτου, που εκτελέστηκαν από τα ναζιστικά στρατεύματα Κατοχής, τον Αύγουστο του 1944.

Η Θεία Λειτουργία τελέστηκε στο εξωκλήσι της Γέργερης "Παναγία Χανουτιά" ή Κερά (πάνω από τον τόπο εκτέλεσης) και ακολούθησαν η καθιερωμένη πομπή, με την ελληνική σημαία, στην μνήμη των 25 ηρώων, από τον τόπο κράτησής τους έως τον τόπο εκτέλεσης, Μνημόσυνο Εκτελεσθέντων, Επιμνημόσυνη Δέηση στον τόπο της εκτέλεσης, προσκλητήριο πεσόντων, κατάθεση στεφάνων, τήρηση σιγής ενός λεπτού και ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Κατά την σύντομη ομιλία του, ο Δήμαρχος Γόρτυνας, Λευτέρης Κοκολάκης, τόνισε: «Τιμούμε τους προγόνους μας, τους ήρωες της Γέργερης και της Νυβρίτου, που έδωσαν την ζωή τους για την ελευθερία και την πατρίδα μας. Η θυσία τους αποτελεί λαμπρό παράδειγμα και παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές. Αθάνατοι!».

Τον πανηγυρικό λόγο της ημέρας εκφώνησε ο αντιδήμαρχος, Στέλιος Σηφάκης.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, οργανώθηκε ποδηλατοδρομία στην μνήμη των εκτελεσθέντων της Γέργερης και της Νυβρίτου, ενώ μετά το πέρας του Μνημοσύνου, προσφέρθηκε καφές από τους τοπικούς φορείς, στον χώρο του Συλλόγου Βαρελοφρόνων Πολιτισμού και Ανάπτυξης Γέργερης.

Στην εκδήλωση μνήμης και τιμής, παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής, Κωνσταντίνος Κεφαλογιάννης και εκπρόσωπος του βουλευτή Μανώλη Συντυχάκη, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γόρτυνας, Θανάσης Δεσδενάκης, ο αντιδήμαρχος, Κωνσταντίνος Τσικνάκης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Μιχάλης Μανιαδάκης, Γιώργος Στυλιανάκης, ο πρόεδρος της Τ.Κ. Γέργερης, Μανώλης Προκοπάκης, ο πρόεδρος της Τ.Κ. Νυβρίτου, Φραγκίσκος Χριστοδουλάκης, ο πρόεδρος της Τ.Κ. Πανασού, Χρήστος Τιτάκης, εκπρόσωπος της Ελληνικής Αστυνομίας, εκπρόσωποι κομμάτων, τοπικών φορέων και συλλόγων, απόγονοι των ηρώων και πλήθος κόσμου.

 

Click image to open!
Click image to open!
Click image to open!
Click image to open!
Click image to open!
Click image to open!
Click image to open!
Click image to open!
Click image to open!

 
Δήμος Γόρτυνας
 
 
 
 
dgortynas-covid-19.jpg

Έργα ΕΣΠΑ

sima-espa.png
Χάρτης Περιοχής
Διαβούλευση για την εκπόνηση Σχεδίου Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων
Εξατομικευμένη Ψυχοκοινωνική Παρέμβαση και Συμβουλευτική για Μαθησιακές Δυσκολίες
Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών
Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων
Κέντρο Κοινότητας Δήμου Γόρτυνας
ΚΕΠ
ΚΕΔΚΕ
Χρηματοδότηση
INTERMEDIA