Αρχική Γραφείο Τύπου Ανακοινώσεις Χρηματοδότηση 148.500 ευρώ για την Αναβάθμιση του Δικτύου Άρδευσης στην Μητρόπολη
Χρηματοδότηση 148.500 ευρώ για την Αναβάθμιση του Δικτύου Άρδευσης στην Μητρόπολη PDF Εκτύπωση

Μια νέα σημαντική χρηματοδότηση, ύψους 148.500 ευρώ, που αφορά στην ανακατασκευή των υφιστάμενων αυλακών άρδευσης - ομβρίων υδάτων εντός του οικισμού Μητρόπολης, εξασφάλισε η δημοτική αρχή, από το Πρόγραμμα Περιφερειακής Ανάπτυξης (Π.Π.Α.) 2021 - 2025, της Περιφέρειας Κρήτης.

Η χρηματοδότηση θα αξιοποιηθεί για την αναβάθμιση του δικτύου άρδευσης του οικισμού Μητρόπολης, καθώς οι παλαιοί αύλακες, που είναι κατασκευασμένοι από σκυρόδεμα, παρουσιάζουν αποσαθρώσεις λόγω παλαιότητας, με αποτέλεσμα να υπάρχουν διαρροές νερού. Επιπλέον, τμήματά τους είναι ακάλυπτα, δημιουργώντας προβλήματα στο οδικό δίκτυο και θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια των διερχόμενων οδηγών. Μεταξύ άλλων εργασιών, θα πραγματοποιηθούν καθαιρέσεις των παλαιών αυλακών, εκσκαφές, τοποθέτηση πλαστικών σωλήνων και μεταλλικών σχαρών για την συλλογή των ομβρίων.

«Συνεχίζουμε την προσπάθεια αναβάθμισης των υποδομών μας στον τομέα της άρδευσης, προκειμένου να καλυφθούν, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, οι ανάγκες των αγροτών και των καλλιεργητών. Με την συγκεκριμένη χρηματοδότηση, μας δίνεται η δυνατότητα να προχωρήσουμε σε μια σημαντική και ολοκληρωμένη παρέμβαση, στην κοινότητα Μητρόπολης, δίνοντας λύση σε ένα χρόνιο πρόβλημα» τόνισε ο Δήμαρχος, Λευτέρης Κοκολάκης.

Click image to open!
Click image to open!

 
Δήμος Γόρτυνας
 
 
 
 
dgortynas-covid-19.jpg

Έργα ΕΣΠΑ

sima-espa.png
Χάρτης Περιοχής
Διαβούλευση για την εκπόνηση Σχεδίου Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων
Εξατομικευμένη Ψυχοκοινωνική Παρέμβαση και Συμβουλευτική για Μαθησιακές Δυσκολίες
Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών
Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων
Κέντρο Κοινότητας Δήμου Γόρτυνας
ΚΕΠ
ΚΕΔΚΕ
Χρηματοδότηση
INTERMEDIA