Αρχική Γραφείο Τύπου Ανακοινώσεις Πραγματοποιήθηκε η Ορκωμοσία του Νέου Δημάρχου και του Νέου Δημοτικού Συμβουλίου Γόρτυνας
Πραγματοποιήθηκε η Ορκωμοσία του Νέου Δημάρχου και του Νέου Δημοτικού Συμβουλίου Γόρτυνας PDF Εκτύπωση

Σε μια ιδιαιτέρως «ζεστή» ατμόσφαιρα, με μεγάλη προσέλευση δημοτών, πραγματοποιήθηκε η τελετή ορκωμοσίας του νέου Δημάρχου Γόρτυνας, Μιχάλη Κοκολάκη, του νέου Δημοτικού Συμβουλίου, των Συμβουλίων και Προέδρων των Δημοτικών Κοινοτήτων του Δήμου Γόρτυνας, στο Πνευματικό Κέντρο της Ενορίας Αγίων Δέκα.

Την ορκωμοσία τέλεσε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Γορτύνης και Αρκαδίας, κ. Μακάριος, ο οποίος ευχήθηκε σε όλους καλή και δημιουργική θητεία.

Ο νέος Δήμαρχος Γόρτυνας, Μιχάλης Κοκολάκης, ανέφερε, μεταξύ άλλων: «Το αποτέλεσμα των πρόσφατων δημοτικών εκλογών ανέδειξε, με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο, την ανάγκη να αφήσουμε οριστικά πίσω μας τα λίγα που μας χωρίζουν και να εστιάσουμε στα πολλά που μας ενώνουν. Να αφήσουμε πίσω μας μικροπολιτικές διαφορές, προσωπικές αντιπαραθέσεις, μικροσυμφέροντα και εγωισμούς και να αναλάβουμε το μερίδιο της ευθύνης που μας αναλογεί, απέναντι στην ιστορία και τον πολιτισμό αυτού του τόπου, απέναντι στους γονείς και τους παππούδες μας, απέναντι στους νέους και τις νέες μας, απέναντι στα παιδιά μας, που περιμένουν από εμάς να βαδίσουμε σε έναν άλλο, πιο φωτεινό, δρόμο... Έχουμε μπροστά μας μόνο μία επιλογή: Να τα καταφέρουμε! Μπορούμε και θα τα καταφέρουμε! Γιατί πιστεύουμε στις δυνατότητες αυτού του τόπου, πιστεύουμε στους ανθρώπους του. Γιατί θα είμαστε μια δημοτική αρχή που αποτελεί κομμάτι της κοινωνίας. Γιατί αυτόν τον αγώνα, για μια Γόρτυνα Μεγάλη, όπως την ονειρευόμαστε, θα τον δώσουμε μαζί!».

Στην τελετή ορκωμοσίας παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, εκπρόσωποι των υπουργών Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Λευτέρη Αυγενάκη και Υφυπουργού Ανάπτυξης Μάξιμου Σενετάκη, οι βουλευτές Κωνσταντίνος Κεφαλογιάννης, Φραγκίσκος Παρασύρης και εκπρόσωπος της βουλευτή Ελένης Βατσινά, οι αντιπεριφερειάρχες Νίκος Συριγωνάκης, Νίκος Σκουλάς, Σταύρος Τζεδάκης, ο πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης Γιάννης Κουράκης, οι Δήμαρχοι Φαιστού Γρηγόρης Νικολιδάκης, Αρχανών - Αστερουσίων Μανώλης Κοκοσάλης, Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας και οι νέοι Δήμαρχοι Βιάννου Παύλος Μπαριτάκης και Μυλοποτάμου Γιώργος Κλάδος, η περιφερειακή σύμβουλος Πόπη Δασκαλάκη και οι νεοεκλεγέντες περιφερειακοί σύμβουλοι Στέλιος Βοριάς, Μανώλης Καμπουράκης, Βασίλης Σμπώκος, οι αντιδήμαρχοι του Δήμου Φαιστού Αντώνης Κωνσταντουλάκης, Βασιλεία Αρμουτάκη, οι δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Γόρτυνας Σοφία Χατζάκη - Σφακιανάκη, Νίκος Πελεκανάκης, Μιχάλης Δαριβιανάκης, η Πρόεδρος της Τοπικής Επιτροπής Διαχείρισης των Αστερουσίων (ΤΕΔΑ) Θεανώ Βρέντζου - Σκορδαλάκη, ο πρώην Δήμαρχος Κόφινα Γιάννης Χατζάκης, ο πρόεδρος της Ένωσης Θυμάτων Ολοκαυτώματος Σόκαρα και Αντιπρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης Κρητών Δημοσιογράφων Νίκος Μπιμπάκης, ο τέως γενικός γραμματέας Δημόσιας Τάξης, επίτιμος αρχηγός ΕΛ.ΑΣ. και επικεφαλής μείζονος αντιπολίτευσης στον Δήμο Ηρακλείου Μιχάλης Καραμαλάκης, ο ηγούμενος της Ι.Μ. Κουδουμά Μακάριος Σπυριδάκης, εφημέριοι και ιερείς Ενοριών του Δήμου Γόρτυνας, εκπρόσωποι της Ελληνικής Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής, πρόεδροι κοινοτήτων, εκπρόσωποι πολιτιστικών συλλόγων, σωματείων και φορέων του Δήμου και της ευρύτερης περιοχής.

 

Click image to open!
Click image to open!
Click image to open!
Click image to open!
Click image to open!
Click image to open!

Σχετικά αρχεία

Ανακοίνωση - Αρχείο pdf (379 KB)
Επιπρόσθετο Φωτογραφικό Υλικό - Link

 
Δήμος Γόρτυνας
 
 
 
 
dgortynas-covid-19.jpg

Έργα ΕΣΠΑ

sima-espa.png
Χάρτης Περιοχής
Διαβούλευση για την εκπόνηση Σχεδίου Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων
Εξατομικευμένη Ψυχοκοινωνική Παρέμβαση και Συμβουλευτική για Μαθησιακές Δυσκολίες
Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών
Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων
Κέντρο Κοινότητας Δήμου Γόρτυνας
ΚΕΠ
ΚΕΔΚΕ
Χρηματοδότηση
INTERMEDIA