Αρχική Γραφείο Τύπου Ανακοινώσεις Με επιτυχία η ενημερωτική εκδήλωση για την ποιότητα του Εξαιρετικού Παρθένου Ελαιόλαδου «Kriti» στο Ασήμι
Με επιτυχία η ενημερωτική εκδήλωση για την ποιότητα του Εξαιρετικού Παρθένου Ελαιόλαδου «Kriti» στο Ασήμι PDF Εκτύπωση

Οι ορθές πρακτικές κατά την ελαιοκαλλιέργεια, συγκομιδή, μεταφορά, ελαιοποίηση και αποθήκευση του ελαιολάδου, με στόχο την διασφάλιση της ποιότητάς του, παρουσιάστηκαν σε ενημερωτική εκδήλωση για την ποιότητα του Εξαιρετικού Παρθένου Ελαιόλαδου «Kriti» που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 30 Μαρτίου, στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων, στο Λύκειο Ασημίου.

Την εκδήλωση διοργάνωσαν η Περιφέρεια Κρήτης και το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, σε συνεργασία με τον Δήμο Γόρτυνας. Εισηγητές ήταν ο Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Γεωπονίας του ΕΛΜΕΠΑ, Λευτέρης Αλυσσανδράκης και η Γεωπόνος ΤΕ MSc, Εξ. Συνεργάτιδα Τμήματος Γεωπονίας, ΕΛΜΕΠΑ, Γιώτα Ψειροφωνιά.

Η δημοτική σύμβουλος Μαρία Σέγκου - Τσατσάκη, στον σύντομο χαιρετισμό της ως εκπρόσωπος του Δήμου Γόρτυνας, τόνισε: «Μέσα από το πρόγραμμα Kriti και μέσα από τέτοιους είδους δράσεις και πρωτοβουλίες, μας δίνεται η δυνατότητα να αναδείξουμε την σπουδαιότητα του ελαιοκομικού τομέα, με την τεράστια συμβολή στην τοπική οικονομία, αλλά και ευρύτερα στο ΑΕΠ της χώρας μας, να εστιάσουμε στις ορθές πρακτικές για την παραγωγή ποιοτικού ελαιόλαδου, να συζητήσουμε για προβλήματα και ευκαιρίες, για την περαιτέρω διασύνδεση της παραγωγικής διαδικασίας με τον τουρισμό και την γαστρονομία μας, για τις προκλήσεις που έχουμε μπροστά μας, στο παρόν και το μέλλον. Ευχαριστούμε θερμά την Περιφέρεια Κρήτης και το ΕΛΜΕΠΑ και ευελπιστούμε ότι η προσπάθεια αυτή θα συνεχίσει να αποδίδει καρπούς, προς όφελος των τοπικών κοινωνιών, και της Κρήτης συνολικά».

Στην ενημερωτική εκδήλωση παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας Σταύρος Τζεδάκης, οι αντιδήμαρχοι Γιάννης Λιοδακάκης, Στέλιος Μαυρίδης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Κωνσταντίνος Κοκκινάκης, Σταύρος Ξυλούρης, Τίτος Χατζάκης, πρόεδροι κοινοτήτων, τοπικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων της ευρύτερης περιοχής.

Click image to open!
Click image to open!
Click image to open!
Click image to open!
Click image to open!
Click image to open!
Click image to open!
Click image to open!
Click image to open!

 
Δήμος Γόρτυνας
 
 
 
 
dgortynas-covid-19.jpg

Έργα ΕΣΠΑ

sima-espa.png
Χάρτης Περιοχής
Διαβούλευση για την εκπόνηση Σχεδίου Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων
Εξατομικευμένη Ψυχοκοινωνική Παρέμβαση και Συμβουλευτική για Μαθησιακές Δυσκολίες
Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών
Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων
Κέντρο Κοινότητας Δήμου Γόρτυνας
ΚΕΠ
ΚΕΔΚΕ
Χρηματοδότηση
INTERMEDIA