Αρχική Γραφείο Τύπου Δελτία Τύπου Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης «Τα νησιά των ανέμων», στο Αρχαιολογικό Μουσείο Μεσαράς
Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης «Τα νησιά των ανέμων», στο Αρχαιολογικό Μουσείο Μεσαράς PDF Εκτύπωση

Ως τις 31 Αυγούστου 2020, το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Μεσαράς, φιλοξενεί την έκθεση «Τα νησιά των ανέμων», που στοχεύει να ανασυνθέσει την συνολική εικόνα της ναυτικής παράδοσης στο Προϊστορικό Αιγαίο, μέσα από ψηφιακές αναπαραστάσεις, ομοιώματα πλοίων και λιμενικών εγκαταστάσεων, πόστερ και επιλεγμένα αρχαιολογικά ευρήματα από την περιοχή της Μεσαράς.

Τα εγκαίνια της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 25 Ιανουαρίου, παρουσία βουλευτών, εκπροσώπων της περιφέρειας Κρήτης, δημάρχων, εκπροσώπων της Εκκλησίας, συλλόγων και φορέων, με τον περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη, την διευθύντρια της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηρακλείου Βασιλική Συθιακάκη και τον καθηγητή του πανεπιστημίου Χαϊδελβέργης Δρ. Διαμαντή Παναγιωτόπουλο, να καλωσορίζουν τους επισήμους και τους επισκέπτες και να μιλούν με θερμά λόγια για το περιεχόμενο και την σημασία της έκθεσης.

Στα εγκαίνια παραβρέθηκαν ο επικεφαλής της παράταξης «Μεγάλη Γόρτυνα», Μιχάλης Κοκολάκης, οι αντιδήμαρχοι Σοφία Χατζάκη – Σφακιανάκη, Στέλιος Σηφάκης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Γιώργος Σταματάκης, Γιώργος Φωτάκης, Θανάσης Δεσδενάκης, ο επικεφαλής της παράταξης «Δυνάμεις Γόρτυνας» και πρωτεργάτης της δημιουργίας του Αρχαιολογικού Μουσείου Μεσαράς, Μιχάλης Δαριβιανάκης και ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξής του, Γιάννης Βρυσανάκης.

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Μεσαράς ανοίγει τις πύλες του και υποδέχεται μια πολύ σημαντική έκθεση, που θα αποτελέσει πόλο έλξης για μεγάλο αριθμό επισκεπτών. Ο πολιτισμός είναι ο συνδετικός κρίκος με την ιστορία μας και ένας πολύτιμος οδηγός για το σήμερα και το αύριο του τόπου μας

ανέφερε η αρμόδια για θέματα πολιτισμού αντιδήμαρχος, Σοφία Χατζάκη – Σφακιανάκη.

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Μεσαράς είναι ένα σπουδαίο αναπτυξιακό έργο που αναβαθμίζει την ευρύτερη περιοχή της Μεσαράς και συμβάλλει στην ανάδειξη της σπουδαίας πολιτιστικής κληρονομιάς της. Η έκθεση “Τα νησιά των ανέμων” είναι ένα σημαντικό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση, καθώς έρχεται να φωτίσει την ιστορία και τον ναυτικό πολιτισμό μας»

τόνισε ο επικεφαλής της παράταξης «Μεγάλη Γόρτυνα», Μιχάλης Κοκολάκης.

 

Click image to open!
Click image to open!
Click image to open!

 
Δήμος Γόρτυνας
 
 
 
 
dgortynas-covid-19.jpg

Έργα ΕΣΠΑ

sima-espa.png
Χάρτης Περιοχής
Διαβούλευση για την εκπόνηση Σχεδίου Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων
Εξατομικευμένη Ψυχοκοινωνική Παρέμβαση και Συμβουλευτική για Μαθησιακές Δυσκολίες
Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών
Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων
Κέντρο Κοινότητας Δήμου Γόρτυνας
ΚΕΠ
ΚΕΔΚΕ
Χρηματοδότηση
INTERMEDIA