Αρχική Γραφείο Τύπου Δελτία Τύπου Ματαιώνονται οι παρελάσεις και οι εορταστικές εκδηλώσεις για την Εθνική Εορτή της 25ης Μαρτίου 1821
Ματαιώνονται οι παρελάσεις και οι εορταστικές εκδηλώσεις για την Εθνική Εορτή της 25ης Μαρτίου 1821 PDF Εκτύπωση

 

Με απόφαση της κυβέρνησης (ΦΕΚ Α’ 55/11.03.2020 – Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου: «Κατεπείγοντα μέτρα αντιμετώπισης των αρνητικών συνεπειών της εμφάνισης του κορωνοϊού COVID–19 και της ανάγκης περιορισμού της διάδοσής του» και 2867/Υ1/16.03.2020 Κοινή Απόφαση Υπουργών Παιδείας και Θρησκευμάτων και Υγείας - Β΄872), δεν θα πραγματοποιηθούν στρατιωτικές και μαθητικές παρελάσεις για την Εθνική Εορτή της 25ης Μαρτίου 1821.

Επιπλέον, δεν θα τελεστούν Δοξολογίες στους Ιερούς Ναούς, για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας και δεν θα πραγματοποιηθούν καταθέσεις στεφάνων και λοιπές εορταστικές εκδηλώσεις, σε όλη την χώρα. Κατ’ εξαίρεση, θα καταθέσουν στεφάνι στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, στην Αθήνα, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο Πρωθυπουργός, ο Πρόεδρος της Βουλής, ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, οι Πρόεδροι των εκπροσωπούμενων στην Βουλή κομμάτων και οι αρχηγοί των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ως εκ τούτου, στον Δήμο Γόρτυνας, δεν θα πραγματοποιηθούν παρελάσεις, καταθέσεις στεφάνων και εορταστικές εκδηλώσεις για την Εθνική Εορτή της 25ης Μαρτίου 1821. Ωστόσο, ως ένδειξη ελάχιστου φόρου τιμής στους αγώνες και τις θυσίες των ηρώων του 1821, τα μηνύματα των οποίων παραμένουν επίκαιρα και διαχρονικά, ο Δήμος Γόρτυνας καλεί τους πολίτες να αναρτήσουν την ελληνική σημαία στις οικίες τους.

 

 
Δήμος Γόρτυνας
 
 
 
 
dgortynas-covid-19.jpg

Έργα ΕΣΠΑ

sima-espa.png
Χάρτης Περιοχής
Διαβούλευση για την εκπόνηση Σχεδίου Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων
Εξατομικευμένη Ψυχοκοινωνική Παρέμβαση και Συμβουλευτική για Μαθησιακές Δυσκολίες
Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών
Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων
Κέντρο Κοινότητας Δήμου Γόρτυνας
ΚΕΠ
ΚΕΔΚΕ
Χρηματοδότηση
INTERMEDIA