Αρχική Γραφείο Τύπου Δελτία Τύπου Ψυχολογική Υποστήριξη Ενηλίκων, Εργασιακή Συμβουλευτική και Σχολές Γονέων, με την Συμβολή του Δήμου Γόρτυνας
Ψυχολογική Υποστήριξη Ενηλίκων, Εργασιακή Συμβουλευτική και Σχολές Γονέων, με την Συμβολή του Δήμου Γόρτυνας PDF Εκτύπωση

Η Περιφέρεια Κρήτης σε συνεργασία με το Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου και με τη στήριξη του Δήμου Γόρτυνας υλοποιούν δράσεις για την ψυχοκοινωνική στήριξη των κατοίκων του Δήμου Γόρτυνας στο πλαίσιο των συνοδευτικών μέτρων του προγράμματος «Κοινωνική Σύμπραξη Περιφέρειας Κρήτης – Αποκεντρωμένες προμήθειες τροφίμων και βασικής υλικής συνδρομής, διοικητικές δαπάνες και παροχή συνοδευτικών μέτρων 2018-2019».

Οι δράσεις θα ξεκινήσουν το Μάρτιο 2021, θα υλοποιούνται καθ’ όλη τη διάρκεια του 2021 και θα περιλαμβάνουν τα παρακάτω:

 

Ατομική και ομαδική συμβουλευτική και ψυχολογική υποστήριξη

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ζητήσουν ψυχολογική υποστήριξη ή και συμβουλευτική για οποιοδήποτε πρόβλημα αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους. Η υποστήριξη παρέχεται μέσα από ατομικές συνεδρίες από έμπειρους επαγγελματίες ψυχικής υγείας, επιστημονικούς συνεργάτες του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν επίσης να συμμετάσχουν σε ομάδες προσωπικής ανάπτυξης, σύντομης διάρκειας, που θα πραγματοποιούνται σε εβδομαδιαία βάση και στόχο θα έχουν να συμβάλουν στην εκμάθηση δεξιοτήτων επικοινωνίας, την αναγνώριση, έκφραση και διαχείριση συναισθημάτων, τη διαχείριση αγχογόνων καταστάσεων στην οικογένεια και την ανάπτυξη δεξιοτήτων επίλυσης συγκρούσεων.

 

Εργασιακή συμβουλευτική / καθοδήγηση

Ομάδα έμπειρων επαγγελματιών θα υποστηρίξει τους ενδιαφερόμενους με στόχο την ένταξη ή την επανένταξη τους στην εργασία μέσα απο: α) την οργάνωση των εργασιακών τους προσόντων, β) την αντιστοίχιση του εργασιακού τους προφίλ με πρόσφορες εργασιακές επιλογές, γ) τη διασύνδεση με έμπειρους επαγγελματίες (μέντορες) απο διάφορους τομείς (π.χ. οικονομίας, υγείας, εκπαίδευσης, πολιτισμού, αθλητισμού κ.α.), δ) τη σύντομη μαθητεία δίπλα στους μέντορες με στόχο τη μύησή τους σε νέα εργασιακά περιβάλλοντα ή την εξειδίκευσή τους σε τομείς ενδιαφέροντος.

 

Σχολές γονέων

Ομάδα έμπειρων ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών θα συντονίσουν ομάδες των 12-15 ατόμων, με εβδομαδιαίες συναντήσεις, στις οποίες οι συμμετέχοντες θα λαμβάνουν συμβουλευτική υποστήριξη με στόχο την ενίσχυση του γονεικού τους ρόλου. Η συμμετοχή στις ομάδες αυτές θα συμβάλει στην καλύτερη κατανόηση της ψυχοσύνθεσης, της συμπεριφοράς και των αναγκών των παιδιών τους και θα προάγει βέλτιστες γονεϊκές πρακτικές.

 

Στο πλαίσιο αυτό καλούνται οι δημότες και δυνητικά ωφελούμενοι του Δήμου Γόρτυνας να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους για συμμετοχή σε μια ή περισσότερες από τις παραπάνω δράσεις με τους παρακάτω τρόπους:
  • Στα τηλέφωνα:
    • Δήμος Γόρτυνας: 2892 340350, 2892 340351
    • Εργαστήριο Υγείας και Οδικής Ασφάλειας, ΕΛΜΕΠΑ 2810 379516, 379528, 379241
  • Με αποστολή γραπτού μηνύματος στο Email. Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
  • Mε ηλεκτρονικό αίτημα στη διεύθυνση: http://moodle.seyp.teicrete.gr/reg/

 

Προθεσμία λήξης υποβολής αιτήσεων 23/02/2021

 

Σχετικά αρχεία

Πρόσκληση - Αρχείο pdf ( 872 KB)

 

 
Δήμος Γόρτυνας
 
 
 
 
dgortynas-covid-19.jpg

Έργα ΕΣΠΑ

sima-espa.png
Χάρτης Περιοχής
Διαβούλευση για την εκπόνηση Σχεδίου Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων
Εξατομικευμένη Ψυχοκοινωνική Παρέμβαση και Συμβουλευτική για Μαθησιακές Δυσκολίες
Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών
Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων
Κέντρο Κοινότητας Δήμου Γόρτυνας
ΚΕΠ
ΚΕΔΚΕ
Χρηματοδότηση
INTERMEDIA