Αρχική Γραφείο Τύπου Δελτία Τύπου Δήλωση Δημοτικού Συμβούλου, Κωνσταντίνου Τσικνάκη
Δήλωση Δημοτικού Συμβούλου, Κωνσταντίνου Τσικνάκη PDF Εκτύπωση

 

tsiknakis.jpg

 

«Αγαπητοί δημότες,

Με την συμπλήρωση δύο (και πλέον) ετών στην θέση του Αντιδημάρχου της Δημοτικής Ενότητας Γόρτυνας και καθώς έφθασε η ώρα να παραδώσω τον σκυτάλη στον νέο Αντιδήμαρχο, αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω ορισμένους ανθρώπους, για την συνεργασία και την υποστήριξή τους σε όλο αυτό το χρονικό διάστημα:

Τον αρχηγό της παράταξή μας, Μιχάλη Κοκολάκη, για την τιμή που μου έκανε να είμαι ένας από εκείνους που συμμετείχαν στο ψηφοδέλτιο της «Μεγάλη Γόρτυνας».

Τον Δήμαρχο, Λευτέρη Κοκολάκη, για την τιμή και την εμπιστοσύνη που μου έδειξε αυτά τα δύο χρόνια.

Με την αρμοδιότητα του Αντιδημάρχου Πολιτικής Προστασίας, οφείλω ένα μεγάλο «ευχαριστώ» σε όλους τους εξωτερικούς υπαλλήλους του Δήμου μας και, ειδικότερα της Δημοτικής Ενότητας Γόρτυνας. Στους χειριστές, τους οδηγούς, τους εργάτες καθαριότητας και γενικών καθηκόντων, που πολλές φορές ξεπέρασαν τον εαυτό τους, σε αντίξοες συνθήκες, για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε όλους εμάς.

Το συνεργείο των υδραυλικών μας, που κατέβαλαν κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να ανταποκριθούν στα προβλήματα της Δημοτικής Ενότητας Γόρτυνας, που είναι η μεγαλύτερη σε έκταση, αλλά έδιναν πάντα το παρών και όταν ζητούνταν η βοήθειά τους από τις άλλες Δημοτικές Ενότητες.

Τις διοικητικές υπηρεσίες του Δήμου, διευθυντές, προϊσταμένους και εργαζομένους, για τον τεράστιο όγκο δουλειάς που διεκπεραίωσαν όλο αυτό το διάστημα και για την άριστη συνεργασία που είχαμε.

Τους εργαζομένους στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», που πρόσφεραν ακούραστα τις υπηρεσίες τους σε συνανθρώπους μας που χρειάζονται την υποστήριξή μας, δείχνοντας το ανθρώπινο πρόσωπό τους.

Τους εργαζομένους στο ΚΕΠ, που με την σειρά τους και πολλές φορές με διπλές βάρδιες και εργασία εκτός ωραρίου, ήταν πάντα εκεί για να εξυπηρετήσουν.

Τους συμβασιούχους με τους οποίους είχα την χαρά και την τιμή να συνεργαστώ, διοικητικούς και εξωτερικούς, για την πολύτιμη προσφορά τους στον Δήμο μας.

Τους μόνιμους και συμβασιούχους υδρονομείς, που ήταν παρόντες όλο το 24ωρο, για να ανταποκριθούν στα αιτήματα και τις ανάγκες μας.

Νιώθω την υποχρέωση να ευχαριστήσω από καρδιάς την κοινωνική λειτουργό του Δήμου μας, Αμβράζη Όλγα, για τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε, μεταξύ άλλων, το εξαιρετικά σημαντικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε στον Δήμο μας, εξαιτίας των σεισμών.

Τους εργαζομένους από τα προγράμματα του ΟΑΕΔ, διοικητικούς και εξωτερικούς, με τους οποίους είχα την χαρά και την τιμή να συνεργαστώ.

Τους ηλεκτρολόγους του Δήμου μας, που όποτε χρειάστηκε να βοηθήσουν, ήταν πάντα παρόντες.

Τους εργαζομένους και τις εργαζόμενες στην καθαριότητα των σχολικών μονάδων και στις υπηρεσίες του Δήμου μας, για το εξαιρετικά σημαντικό και δύσκολο, λόγω και του Covid-19 έργου που έφεραν σε εις πέρας, προσφέροντας τις υπηρεσίες τους σε εμάς και τα παιδιά μας.

Ευχαριστώ θερμά τους Προέδρους και τα Τοπικά Συμβούλια του Δήμου μας, για την άριστη συνεργασία που είχαμε και, ιδιαιτέρως τους Προέδρους των Κοινοτήτων της Δημοτικής Ενότητας Γόρτυνας, που είχα την τιμή να εκπροσωπήσω και με τους οποίους συνεργάστηκα και περισσότερο.

Τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, Νίκο Πελεκανάκη, καθώς και τον γραμματέα του Συμβουλίου μας, για την άριστη συνεργασία που είχαμε.

Όλους τους Αντιδημάρχους και δημοτικούς συμβούλους με τους οποίους είχα την τιμή να συνεργαστώ.

Τους Προέδρους των Σχολικών Επιτροπών, Στέλιο Μαυρίδη και Σοφία Χατζάκη – Σφακιανάκη, καθώς και τις Μαρία Σφακιανάκη και Χριστίνα Παλαμιανάκη που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στις Σχολικές Επιτροπές, για την συνεργασία που είχαμε για τα σχολεία της Δημοτικής Ενότητας Γόρτυνας.

Την αρχαιολόγο του Δήμου μας, Μαρία Μαυριτσάκη, που κλήθηκε πολλές φορές να δώσει λύσεις σε θέματα της αρμοδιότητάς της (και όχι μόνο) και ήταν πάντα έτοιμη να προσφέρει.

Τους Ειδικούς Συνεργάτες και Συμβούλους του Δημάρχου, για την βοήθειά τους και την άριστη συνεργασία μας.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες στην Μαρία Τσαπάκη, για την συνολική προσφορά της, τόσο προς τους δημότες, όσο και προς τις υπηρεσίες του Δήμου μας. Χωρίς την δική της βοήθεια και υποστήριξη, πολλά από όσα πετύχαμε θα ήταν αδύνατο να υλοποιηθούν…

Θέλω να ευχηθώ στον νέο Αντιδήμαρχο, Γιώργο Σταματάκη, έναν άνθρωπο που διακρίνεται για το ήθος, την αξιοπρέπεια και την εντιμότητά του, καλή επιτυχία στα καθήκοντα που αναλαμβάνει και να τον διαβεβαιώσω ότι θα είμαι δίπλα του, σε ό,τι χρειαστεί.

Από τον Σεπτέμβριο του 2019 μέχρι σήμερα, όλοι μαζί, ως δημοτική αρχή, ολοκληρώσαμε, ξεκινήσαμε και δρομολογήσαμε πολλά και σημαντικά έργα, που αλλάζουν, συνολικά, την εικόνα του Δήμου μας, αλλά και, ειδικότερα, την εικόνα της Δημοτικής Ενότητας Γόρτυνας.

Μεταξύ αυτών, στην Δ.Ε. Γόρτυνας ολοκληρώθηκαν ή βρίσκονται σε εξέλιξη σημαντικά έργα όπως:

 

  • Ανόρυξη γεωτρήσεων σε Αγίους Δέκα, Βαγιωνιά, Αμπελούζο (και δρομολογήθηκε η ανόρυξη νέων γεωτρήσεων σε Απεσωκάρι και Κρότο)
  • Κατασκευή νέου δικτύου ύδρευσης από τον Κρότο ως Πετράκη – Λούτρα και Λέντα (5 χιλιόμετρα)
  • Αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης σε Κρότο, Απεσωκάρι και Δυσκό
  • Αδειοδότηση για την δημιουργία νέας γεώτρησης στους Αγίους Δέκα
  • Κατασκευή νέων δικτύων άρδευσης σε Πλώρα (1.000 μέτρα) και Βαγιωνιά (1.000 μέτρα)
  • Κατασκευές δεξαμενών ύδρευσης σε Χουστουλιανά, Βασιλική και Κρότο
  • Κατασκευές φρεατίων και δικτύων αποχέτευσης σε Πλώρα, Άγιο Κύριλλο και Αμπελούζο
  • Κατασκευή αγωγού ομβρίων στον Πλάτανο
  • Αξιοποίηση αρδευτικής γεώτρησης στο Απεσωκάρι
  • Ανόρυξη και αξιοποίηση γεώτρησης στις Γκαγκάλες
  • Κατασκευή νέου δικτύου ύδρευσης από Πλάτανο ως Τρυπητά
  • Διάνοιξη νέου δρόμου στο νεκροταφείο, στον Κρότο
  • Κατασκευή δεξαμενής άρδευσης στην Βαγιωνιά
  • Μελέτη κατασκευής δικτύων άρδευσης στην Βαγιωνιά
  • Ασφαλτοστρώσεις και τσιμεντοστρώσεις σε όλους τους οικισμούς της Ενότητας
  • Συντήρηση του μεγαλύτερου τμήματος της αγροτικής οδοποιίας της Ενότητας
  • Αναβάθμιση σχολικών μονάδων - Ενδεικτικά, αναφέρω την ριζική ανακαίνιση/αποκατάσταση των σχολικών κτιρίων του Γυμνασίου Βαγιωνιάς και του Δημοτικού Σχολείου Αγίων Δέκα
  • Χρηματοδότηση 172.544 ευρώ για την δημιουργία Παιδικής Χαράς στους Αγίους Δέκα
  • Χρηματοδότηση 595.073,96 ευρώ από το CLLD/LEADER Αλιείας Ν. Ηρακλείου (ΜΕΣΑΡΑ) για την βελτίωση υφιστάμενης οδού Λέντας – Λούτρα.
  • Χρηματοδότηση 76.920 ευρώ από το Leader Μεσαράς για την «Ανάδειξη υφιστάμενων μονοπατιών στους οικισμούς Απεσωκάρι – Μιαμού»
  • Χρηματοδότηση 18.200 ευρώ από την Περιφέρεια Κρήτης για μελέτη σχετικά με το αποχετευτικό δίκτυο οικισμών Βαγιωνιάς – Λούκιας – Κουμάσας και την δημιουργία Εγκατάστασης Επεξεργασίας Υγρών Αποβλήτων (Βιολογικός)
  • Χρηματοδότηση 18.200 ευρώ από την Περιφέρεια Κρήτης για μελέτη σχετικά με το αποχετευτικό δίκτυο οικισμών Αγίων Δέκα – Μητρόπολης – Αμπελούζου και την δημιουργία Εγκατάστασης Επεξεργασίας Υγρών Αποβλήτων (Βιολογικός)
  • Χρηματοδότηση 4.241.432,84 ευρώ από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» για την βελτίωση των υποδομών ύδρευσης του Δήμου μας, όπου περιλαμβάνεται η «βελτίωση συνθηκών ύδρευσης οικισμού Μητρόπολης» (νέα δεξαμενή και αντικατάσταση δικτύων).
  • Χρηματοδότηση 245.000 ευρώ από το πρόγραμμα «Φιλόδημος II» για την αποκατάσταση του Δημοτικού Γηπέδου Αγίων Δέκα
  • Διαμόρφωση αύλειου χώρου Κουκουράκειου Γηροκομείου, στους Αγίους Δέκα (σε εξέλιξη)
  • Εργασίες αποκατάστασης στο Επισκοπικό Μέγαρο Αγίων Δέκα (σε εξέλιξη)
  • Τοιχία αντιστήριξης σε Βασιλική, Μιαμού, Βουρβουλίτη
  • Συντήρηση Κοινοτικού Καταστήματος Βαγιωνιάς και έχει δρομολογηθεί η συντήρηση του Κοινοτικού Καταστήματος Βασιλικών Ανωγείων

 

Κλείνοντας, αγαπητοί δημότες, ευχαριστώ όλους εσάς για την εμπιστοσύνη που δείχνετε στο πρόσωπο μου όλα αυτά τα χρόνια και ζητώ την κατανόησή σας για τυχόν λάθη και παραλείψεις που υπήρξαν κατά την διάρκεια της θητείας μου ως αντιδήμαρχος. Οι σχέσεις εκτίμησης και σεβασμού που μας συνδέουν, δυναμώνουν καθημερινά, όλο και πιο πολύ. Θα συνεχίσω να είμαι παρών, στηρίζοντας ενεργά τις προσπάθειες της δημοτικής αρχής, με γνώμονα το καλό του τόπου μας, όπως έκανα πάντα.

Σας ευχαριστώ όλους από καρδιάς.

Τσικνάκης Κωνσταντίνος – Δημοτικός Σύμβουλος

 
Δήμος Γόρτυνας
 
 
 
 
dgortynas-covid-19.jpg

Έργα ΕΣΠΑ

sima-espa.png
Χάρτης Περιοχής
Διαβούλευση για την εκπόνηση Σχεδίου Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων
Εξατομικευμένη Ψυχοκοινωνική Παρέμβαση και Συμβουλευτική για Μαθησιακές Δυσκολίες
Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών
Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων
Κέντρο Κοινότητας Δήμου Γόρτυνας
ΚΕΠ
ΚΕΔΚΕ
Χρηματοδότηση
INTERMEDIA